Åh du härliga dag…

Hej, hej, hallå bloggen! Jag kom att tänka på Bert, alltså inte skivkungen Bert från Skara, utan Bert från Öreskoga, den stackars tonåringen som Anders och Sören skrev om. Undra varaför jag började tänka på honom? Det liksom bara blev så. För övrigt fyller faktiskt Bert 31 år om några veckor (21:e för att vara exakt) så grattis i förskott. Idag har jag varit ledig, nästan, man blir liksom aldrig ledig-ledig utan bara deltidsledig. Visserligen kunde jag valt att varit helledig idag, men det är liksom lite tråkigt att bara ligga kvar i sängen hela dagen. Så jag passade på att vara lite hurtig och skutta ut på en morgonpromenad, första onsdagen i månaden så det var ju marknad. Därefter tog jag en promenad förbi jobbet och passade på att samla på mig lite nya tidbankstimmar, dessa kan vara bra att ha till sommaren när man vill vara ute och bada eftersom det inte är så lyckat att bada i Vänern så här års. Egentligen borde jag läsa på läxan just nu men *suck* jag har absolut ingen lust alls. Så istället sitter jag här och SMSar med en tjej, skriver lite i min blogg, kollar på Webb-tv och läser om Bert Ljung och hans fiktiva hemstad Öreskoga. Sören och Anders skriver roligt. Tack och hej, leverpastej!

«

»

3 kommentarer hittills på “Åh du härliga dag…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Johan tyckte:
  Den 13 februari 2010 kl 17:39

  En av författarna är från Örebro, den andre från Öreskoga . Då tar man inledningsboktäverna i Örebro och avslutningsbokstäverna i Karlskoga. Vips har man fått Öreskoga.

  Såg en kommentarer på Internet för något år sedan som trott att Öreskoga existerar i verkligheten.

  Kenneth Jansson svarade
  den 13 februari 2010 kl 18:01

  Jag tror att vi svenskar är väldigt bortskämda med att författare sällan ”hittar på” städer. Dessutom så beskriver ju författarna Öreskoga så bra att man faktiskt kan tror att det verkligen existerar…

 2. Johan tyckte:
  Den 14 februari 2010 kl 17:34

  Kan ändå tänka mig att det är tänkt att ligga i centrala Sverige, nära Örebro, I ”Berts vidare betraktelser” frågar Bert sin pappa, under semestern till New York City och Jamaica, hur det går i ÖSK i Allsvenskan. Det är i juli, så det handlar självklart om fotboll. Jag är ganska säker på att det är Örebro SK och inget fiktivt lag som Öreskoga SK. Bert spelar nämligen i Öreskoga-Kamraternas Idrottsförening. De möter bland annat Böljas BK.

  I en annan bok spelar Öreskoga ishockey mot Bollehult.

  När du skriver att du läst om Öreskoga känner du nog till sjön Nöckeln som ofta nämns i böckerna, där Bert brukar bada med gänget under sommaren.

  Finns flera skolor också, bland annat Beckaskolan (där Bert går) och Jungbergska skolan (där Nadja går).

  Vid TV-serien användes bland annat Årsta torg och höghusen i Hagalund. Det senare tyckte jag var tråkigt (i böckerna bor Bert på andra våningen i ett trevåningshus, i TV-serien är huset högre). Har alltid fått uppfattningen att Öreskoga skall vara småstad av lite äldre stil, inte blandning av äldre småstad och betongförort från 1970-talet.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil