Ta en sväng till Bornholm nästa år?

Østerlars Kirke Østerlars Kirke Den lilla ön Bornholm ligger som en vacker dansk pärla i Östersjön mellan Sverige och Tyskland. Ön bjuder på en lång historia då den varit involverad i det ena blodiga konflikten efter den andre mellan stormaktsländerna sedan närapå urminnes tider. Dess blodiga historia har därmed format ön och för den intresserade finns det mycket att se, inte bara gamla krigsruiner utan även en rad andra kulturellt värdefulla byggnader, som exempelvis rundkyrkor, bland annat Østerlars Kirke som syns ovan. Tack vare sitt strategiska läge utgår färjor från Sverige, Danmark och Tyskland. Bland annat Wikipedia listar en rad vackra bilder från Bornholm och ger en liten bild av allt vackert som finns att se. På liten yta finns det mycket charm att upptäcka som passar alla. Natur, arkitektur, mat, konst, museer, teater och mycket mera. Det är svårt att tänka sig att något så litet har så mycket att erbjuda sina besökare. Den dagen jag reser dit ser jag framemot att få uppleva alla dessa tidsepoker från medeltid fram till moderna dagar och samtidigt få möjligheten att genom Bornholms vackra natur ladda batterierna genom att bara få koppla av på en bergknall. Middelaldersenter Middelaldersenter Aakirkeby Aakirkeby

«

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil