När är det tillåtet att börja lyssna på julmusik?

Den är både älskad och hatad av alla - julmusiken - den går på repeat om å om igen i butikerna och när tusen juleljus spelats för fjortonde gången uppstår en mindre bärsärkagång någonstans inne på ICA Maxi. Men julmusik kan många gånger vara underbart och lyssna på. Förvisso är 99% av musiken en glorifiering av julen, men ändå. Själv lyssnade jag på julmusik i Katarina kyrka förra året och det gav en härlig känsla. Varje dag ända fram till jul spelas de populäraste sångerna någonstans live, på ett torg, i en kyrka, i en aula, i en butik och så vidare. Men frågan är när är det lagligt att börja spela och lyssna på julmusik? Julen är hårt kommersialiserat, redan i september åker julpyntet fram i butikerna och musiken börjar spelas på repeat. Vilket förstör en hel del av julens magi. Men när kan den som gillar julmusik börja lyssna utan att skämmas? Är det för tidigt att använda Spotify för julmusik redan innan december månad eller är det okej att börja lyssna när som man själv känner för det?

«

»

3 kommentarer hittills på “När är det tillåtet att börja lyssna på julmusik?”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Tobias tyckte:
  Den 29 november 2010 kl 16:42

  Smygstart vid första advent och fullt drag vid Lucia, som med allt annat som hör julen till.

 2. Greger tyckte:
  Den 29 november 2010 kl 17:06

  Själv tycker jag att Lucia är en lämplig start, men det tycker inte resten av familjen. Senast 1:a advent är deras melodi.

 3. Kenneth tyckte:
  Den 29 november 2010 kl 19:51

  Det finns ju olika musikstycken, vissa är mer kopplade till tiden fram till jul och andra är mer kopplade till själva julen. Men Lucia kan nog kännas som en lagom och ”laglig” start för att dra på med full ös. Men innan dess är väl musiken så uttjatad i från butikerna så man mår bara illa av att höra Carola framföra Betlehem ännu en gång eller åter höra Wham avslöja vad fasiken han gjorde med sitt hjärta last christmas…

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil