men det var i alla fall billigast

SJ är ett företag som är lätt att kritisera och SJ själva tycks inte arbeta bort möjligheterna för oss resenärer att klaga. Med andra ord gräver dem sin egna grop. Jag skäms över att erkänna att trots att jag tycker SJ är under all kritik, en blind apelsin är både mer punktlig och service-minded, så väljer jag ändå att åka med dem av den enkla orsaken att jag är snål. Sist gång jag kritiserade SJ, i fredags, valde jag SJ eftersom dem var billigast på resor mellan Trollhättan och Karlstad. Snålheten ledde då till att resan upp blev över en halvtimme försenat och resan hem var fylld av strul och att ett helt tåg blev avsläppta i bushen, med obefintlig information från SJ och med ett tåg som sa att de inte kunde åka till Trollhättan men som ändå gjorde det och kom tillbaka med nya resenärer. Mysko SJ! I mot slutet av november ska min studiegrupp återsamlas i Eskilstuna och det ska bli någon form av avrapportering om våra praktikplatser. För att jag ska kunna ta mig till Eskilstuna, och tillbaka till Trollhättan, så finns det tre alternativ; massa tågbyten, flera bussbyten eller hyrbil. Kostnaderna för dessa alternativ stiger också i samma ordning, att ta tåget är billigast. Här kommer dock min rädsla in - det är SJ som står för tågresandet! Fyra byten blir det mellan Trollhättan och Eskilstuna, byten med bara korta små bytestider emellan. Här får alltså inget gå fel och SJ på något sätt blir försenat, då hamnar jag återigen ute i bushen oförmögen att ta mig vidare. Jag har valt att resa på vardagar och hoppas, nej jag ber till Gud, att SJ har någon form av lokalkontor i fall något skiter sig på vägen. Med andra ord blir det ett nervkittlande äventyr som väntar =)

«

»

Etiketter: ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil