Prisad vare Gud för SJ

År ut och år in, gång på gång, begår SJ samma misstag, det strular till sig i tågtrafiken och de fortsätter att lika envetet som innan att sprida så lite information det bara går, helst nästan ingenting allra minst till de som dumpas av någonstans ute i bushen. I dag var jag uppe och hälsade på min kusin i Karlstad. Av någon anledningen har minst två tåg krockat med varandra på Göteborgs centralstation vilket då leder till att inga tåg går mellan Göteborg och Trollhättan, eftersom tåget tydligen inte kan använda någon av de andra perrongerna där nere. Alltså måste de som ska till, eller från, Göteborg ta buss till/från Trollhättan. Problemet var att det tar ca 50 minuter för tåget att ta sig mellan Göteborg och Trollhättan, för en buss tar det betydligt längre tid vilket då leder till att vi som kliver på tåget i Trollhättan tvingas vänta in bussarna från Göteborg, som trillar in över 20 minuter försenat och därmed blir hela resan förskjuten. Här var tågvärden duktig på att informera och berätta om vad som hänt i Göteborg och hur det påverkar både tågtrafiken och den avgången. När jag sedan skulle åka hem från Karlstad anade jag vibbar om att något var fel när tåget inte var inne, som det alltid brukar vara, ca 30 minuter före avgång. Istället kom tåget in bara några minuter innan det skulle avgå och givetvis drog det hela över på tiden och avgången blev förskjuten med ca 10 minuter. Ingen förklaring till varför, det enda som nämns på högtalarna är hur tågvärden beklagar sig över att han är ensam ombord och att serveringen därför bara sporadiskt kommer att vara öppen. Med sporadiskt visar det sig vara att serveringen enbart kommer att vara öppen vid två korta tillfällen, när tågvärden ropar ut att andra tillfället också är det sista utbryter en mindre panik ombord och folk rusar bakåt i tåget för att hinna med att köpa något innan stängningsdags. Många tvingas återvända tomhänta. Under resans gång meddelar tågvärden att tåget har Trollhättan som slutstation, för de som ska vidare till Göteborg kommer det finnas ersättningsbussar på plats som väntar. När tåget senare lämnar Mellerud station meddelar tågvärden att han tidigare haft fel. Tågets slutstation är nu istället Öxnered. En oro uppstår i tågvagnen men tågvärden informerar om att ersättningsbussarna kommer att möta upp där i stället. Sagt och gjort. Tåget släpper av alla vid Öxnered. Inga bussar står och väntar och tåget åker vidare, några följder det med nyfiken blick, många tror nog att tåget bara åker lite längre fram så att loket kan byta plats från främre till bakre delen, men istället accelererar tåget vidare mot Trollhättehållet. Till stor förvåning kommer det tillbaka ca 15 - 20 minuter senare, vi står fortfarande och väntar på ersättningsbussar, denna gång med passagerare ombord, som tåget av allt att döma hämtat upp i Trollhättan. En väntande resenär har tydligen kontakt med SJ och ropar ut att ersättningsbussarna är på väg, tydligen har de åkt från Göteborg och lämnat av folk i Trollhättan innan de kommer till Öxnered. Suckar och frustration sprider sig på Öxnereds perrong. Efter en lång väntan i kylan kommer ersättningsbussarna till sist. Panik utbryter när det inte finns plats nog till packning, någon har barnvagn, andra har flera stora väskor eller annan packning. Informationsflödet fortsätter att vara under all kritik. Öxnered station har utropssystem, men där kommer ingen information, chaufförerna pratar lågmält och enbart de närmast chaufförerna hör vad som sägs och folk vet inte nått vilka bussar de ska välja, vilka som går direkt till Göteborg och vilka som stannar i Trollhättan. Missförstånd uppstår och folk sätter sig ändå på fel bussar och tvingas därmed att åka med till Göteborg. Som tur är frågar chauffören de som sitter i "Trollhättebussen" var och en av oss vart vi ska så folk verkligen har hamnat rätt. Ett killgäng tvingas byta buss eftersom de ska till Göteborg. Till sist är jag framme och kan gå av vid resecentrum i Trollhättan. Trött och grinig. Sur på att SJ ännu en gång inte fungerat. Varför ska det vara så svårt för SJ att kunna ha ett fungerande informationssystem? Information är A och O och undanröjer mycket av den frustration och oro som lätt uppstår. Och varför är alltid Karlstadstågen så slitna och smutsiga, fula fläckiga säten och inredning, nötta till slumstatus med en tillhörande otrevlig odör. Varför? Skäms på er SJ!

«

»

Etiketter:

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil