Underbar arbetsplatsträff

I dag var det årets sista arbetsplatsträff, på bistånd, och som tradition brukar alltid chefen bjuda hem till sig men i år hade hon tyvärr förhinder och istället bjöd M hem till sig. Jag blev avundsjuk då det visade sig att M bor i en av Vänersborgs alla fantastiska gamla charmiga trähus från 1800-talet.  En lägenhet, och hus, där så gott som alla gamla detaljer finns bevarade. Precis ett sådant hus och lägenhet som jag vill bo i, så nu gäller det att försöka övertala någon granne att flytta till nästa sommar. Arbetsplatsens höjdpunkt var julklappstävlingen, fast i en snällare tappning. Vi delades upp i två grupper, sedan lägger man lika många paket, i mitten av bordet, som deltagare. Därefter tar man fram en tärning och i tur och ordning får var och en slå. Den som får siffran sex får då ta ett paket från högen. Så fortsätter det sedan tills dess att paketen i högen är slut. I nästa steg så får var och en återigen slå med tärningen och precis som innan så är det den som får siffran sex som får ta ett paket, men denna gången så får man ta ett paket från någon annan person, dessutom på tid. Så håller man på tills tiden går ut. I den snälla varianten så får den som sitter med fler än två paket välja vilket denne vill behålla och sedan dela med sig av ett paket till någon som inte har ett. I den riktiga versionen är det en tävling på liv och död där man inte delar med sig av paketen när tiden gått ut, de man har kommit över är de man får behålla. Som du kan se på bilden ovan så fick jag en mysig värmeljusstake med en liten tomte på sidan. Ska försöka hitta ett rött värmeljus att placera i den. Det var en fantastiskt trevlig eftermiddag med god soppa och god efterrätt. Stämningen var ledig och det samtalades om allt mellan himmel och jord och en å annan intressant diskussion väcktes. Några mindre missar i planeringen löstes elegant av M, som gjorde en "gottegris" glad.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil