Trollywood

Det är alltid lika kul att se Trollhättan på film. Nu senast var det långfilmen "Tredje vågen", tredje filmen i serien om Johan Falk. Filmen utspelar sig egentligen i England och Nederländerna men majoriteten av filmen är inspelad i Trollhättan, samt lite snuttar i omgivningen, så som Lilla Edet. För Film i Väst var satsningen så stor att man lade ner massa pengar på att bygga upp helt autentiska kulisser av ett par kvarter hämtat från Haag. Givetvis lät man dessa stå kvar så att lite turister kunde hjälpa till och finansiera bygget. Några av de platser i Trollhättan som man ser är dels f d Trollhättans lassarett, numera Swedenborg Center, där huvudentrén återigen fick spela sjukhus, dock ett Holländskt sådant. Delar av Hjortmossen, främst övre delen av Hörngatan, fick agera scen för en biljakt. Stundtals syntes också delar av övre kungsgatan, i närheten av Babylon samt centrala Trollhättan, gågatan vid Oden. Nackdelen med sådana här filmer är att man vet hur tokigt det är när de förflyttar sig i filmen, hur man liksom åker norr ut från Swedenborg och heltplötsligt åker söder ut och hamnar vid undergången vid Hjortmossegatan/Hörngatan precis nedanför Swedenborg. Samma "problem" förekom med bland annat filmen "Den osynlige", där scenerna skiftade mellan slussarna i Trollhättan och delar av Vänersborg, samt Wallanderfilmen "Steget efter", som i huvudsak bara är inspelad i Trollhättan. Även filmen "Ett öga rött" gav samma komiska effekt när Klintvägen/Konsum, i centrala Trollhättan, fick agera förorten, tillsammans med delar av Lextorp/Kronogården, till Stockholm. Synd bara att alla obildade där ute inte vet att det är Trollhättan de ser och inte Stockholm, Haag, Ystad eller annat...

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil