Mina WordPress listor: Tips & Tricks samt hacks

WordPress kan med relativt små och enkla knåpningar möjliggöra en rad användbara förändringar för den som vill få absolut koll på sin blogg eller förändra dess grundläggande funktioner. Här nedan har jag listat ett urval av några användbara tips & tricks eller hacks som du kan använda till din blogg; 1 Att få till en snygg och funktionsduglig meny är alltid ett problem, speciellt om du vill ha en meny som automatiskt följer innehållet i WordPress, så som exempelvis baserat på vilka kategorier du har. Awp visar hur man fixar till en horisontell meny som visar kategorierna. 2. Gravatarer är en univeriell tjänst på nätet där man genom att regga sig automatiskt kopplar sin e-postadress till en egen visningsbild, något som anväds överallt på nätet. ThemeShaper visar hur du kopplar en gravatarbild till dina blogginlägg. 3. Har du mycket innehåll på din blogg men lite utrymme så kan en tabb-funktion vara något, exempelvis kan du visa både kategorier, senaste inlägg och senaste kommentarer på samma plats, Rubiqube visar hur. 4. Ett vanligt misstag många gör med sina bloggar är att använda funktionen "föregående inlägg", "nästa inlägg" etc. vilket, om det handlar om många inlägg/sidor, snart blir ett fasligt klickade om man vill gå till en viss sida. Med så kallad pagination kan man låta sina besökare enkelt klicka sig fram till en viss sida.  Finns som plugin att ta hjälp av. 5. Smashingmagazine.com listar 10 tips för dina RSS flöden. 6. Som alltid måste man givetvis tänka på säkerheten, skydda din blogg så gott det går med hjälp av Noups tips. 7. WordPress Hacks ger en rad tips och tricks för dig och din blogg, bland annat om hur du förbättrar och gör dina "läs mera" länkar tydliagre. 8. Oftast när personer besöker din blogg visa sökmotorer, listor med mera, så hamnar de direkt i ett visst inlägg och ser då inte vilka andra tidiagre inlägg du har skrivit. Ett sätt att råda bot på detta är att lista dina senaste inlägg, antingen från en viss kategori eller över lag. 9. Ibland kan det bli många kommentarer till ett visst inlägg och man tappar lätt bort varandra. Ett enkelt knep för att markera bloggägarens kommentarer visar Matt Cutts. 10. Med teman kan du piffa upp din blogg, men inloggningssidan ser lika tråkig ut som tidigare. Med hjälp av Binary Moons tips så kan du skapa dig en egen läcker inloggningsruta. För fler tips & tricks samt hacks, kolla in; 1. http://www.hongkiat.com/blog/40-most-wanted-wordpress-tricks-and-hacks/ 2. http://www.hongkiat.com/blog/30-more-most-wanted-wordpress-tips-tricks-and-hacks/ 3. http://blog.tuvinh.com/wordpress-tricks-and-hacks/

«

»

Etiketter:

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil