Dagens partitest

partitest 5 sep 2010 Gjorde Dagens Nyheters, DNs, partitest i dag och resultatet talar för sig självt. Det är nu bara veckor kvar till valet och jag gläds över hur dåligt det tycks gå för Socialdemokraterna i alla undersökningar. Jag sympatiserar med mycket av det som Socialdemokraterna står för, däremot sympatiserar jag inte med varken deras dåliga val av partiledare, de senaste åren, samt deras fixering vid bidrag i tid och otid. Å andra sidan sympatiserar jag inte fullt ut med Alliansens bidragssyn heller. Det som skrämmer mig är okunskapen hos många väljare, speciellt första-gångs-väljare, som tycks tro att Sverigedemokraterna är ett bra parti för Sverige. Hur kan ett parti bestående av en stor drös främlingsfientliga vara ett bra val för Sverige? Ett parti vars enda mål är att sparka ut alla som inte anses svenska (läs icke-vita)? Ett parti vars hyckleri går ut på att säga nej till mörkhyade och ja till Kebab och Pizza? Ett parti vars toppar hyllar svenskheter som Jul, Lucia, Midsommar och Halloween? Jag skäms som svensk om detta parti får tillräckligt med röster för att komma in i Riksdagen. Ett annat parti, som är på frammarsch, är fjollepartiet Piratpartiet, vars enda mål är att göra fildelning lagligt. Även där kantas partiet av två typer av människor, unga och de som aldrig gjort ett skit i hela sitt liv. Man undrar hur dessa pirater skulle känna om det helt plötsligt kom massa folk hem till dem och pallade äpplen, tog pengar och prylar med mera. Ett parti helt utan vett. Fildelning är stöld, det vet var enda kotte, men så länge inte en själv drabbas så är det okej. Till sist, det som stör mig allra mest är att vi svenskar är dåliga på att rösta, vissa vår demokratiska makt. Alla tycker, men bara hemma i sofforna eller vid köksbordet, sällan i valurnorna. En stor majoritet av de som sedan röstar röstar utan eftertanke, röstar för att så har jag alltid röstat eller så har vi alltid röstat i min familj.

«

»

3 kommentarer hittills på “Dagens partitest”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Nandi tyckte:
  Den 5 september 2010 kl 17:57

  Tänkte bara att det kanske kunde vara intressant för dig att se på det här klippet. Efter det får du gärna fortsätta argumentera för kopiering=stöld, men det är väl aldrig en nackdel att ha mer information :)

  http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw&feature=player_embedded

 2. Oldtimer tyckte:
  Den 5 september 2010 kl 18:02

  Ojdå, det var ord och inga visor om Piratpartiet. Undrar hur du får in mig i den kategoriska uppdelningen? ;)

  Några saker bara: vårt mål är inte att göra fildelning lagligt – det är det redan – utan att få folk att förstå att Internet är viktigare än en oförändrad upphovrätt. Dessutom kämpar vi för privatpersoners integritet mot statens övervakningsvansinne. Viktiga frågor, om du frågar mig.

  Och om vi nu skall prata fildelning (av upphovsrättsskyddat material), så ser du väl ändå skillnad på att skapa en kopia av något och att ta ifrån en person något? Du verkar ju ändå ha den mentala skärpan att genomskåda SD:s banaliteter, men att slänga ur sig ”fildelning är stöld” tangerar ju samma nivå. Eller?

 3. Kenneth tyckte:
  Den 7 september 2010 kl 23:52

  Fildelning av icke upphovsrättsskyddat material, eget material eller material licenserade under olika spridningsavtal är givetvis okej att sprida vidare, men det är ”fri informationsspridning” som eftersträvas, allt ska kunna spridas oavsett om det rör sig om upphovsrättsskyddat material eller inte. Med noll hänsyn till de personer som livnär sig på sina verk, vad det nu kan handla om för kreationer. Faktum kvarstår att den övervägande delen människor som är för fri fildelning/spridning är sådana personer som inte skapat något av det som sprids, även om det förekommer en liten del av dessa förespråkare som faktiskt skapat något och sprider detta på detta vis, av vissa ideologiska skäl.

  Fildelning är inte att sno någons teve, fildelning är att sno någons inkomst eller tulla på någons inkomst.

  Det finns i dag viss forskning som menar att fildelning av sådant som är olagligt har en väldigt liten påverkan av försäljningen av exempelvis film och musik samt uthyrning av den samma. Orsakerna till detta kan vara många men en teori handlar om att genom fildelning når exempelvis filmer ut till fler tittare, än innan, medan andelen köpare/hyrare förbli i förhållande till antalet tittare närapå oförändrad.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil