”Du skall icke röka!”

Debatten kring rökare har återigen blossat upp nu när sommaren och uteserveringarna gör sina intåg. Enligt Aftonbladet är 73 procent för en rökfri uteservering. Ämnet är hett, enligt Aftonbladet och resulterar i mängder av läsarkommentarer och svar på nätundersökningar. Men det är tre läger i frågan, de två stora som är för och emot och den lite mindre neutrala parten. Men frågan, eller snarare problemet, är inte lätt och frågan är, med tanke på hur känsligt det är, om det går att komma fram till en lösning som tillräckligt många kan acceptera? Personligen anser jag att all allmän plats borde vara rökfri, men något sådant skulle vara omöjligt att genomföra, därför ser jag som självklart att man börjar med att förbjuda rökning på uteserveringar, vid entreer, busshållsplatser och andra platser där mycket folk samlas, därefter bör man sakta införa mer och mer rökfria zoner. Enligt Aftonbladet har regeringen som mål att ingen skall utsättas för passiv rökning efter år 2014, ett orealistiskt mål, det är allt för snart i tiden och nu när det blir val nästa år kommer detta mål att totalt rivas upp och avskaffas, inte för att det är orealistiskt utan för att "det var dem andra som kom på det". En annan fundering som brukar komma upp i debatten kring rökfria uteserveringar är ifall man kan kräva rökfritt? Det är ju egentligen inte en allmän plats och varför ska då icke-rökarna ha rätt att kräva rökfritt istället för att rökarna skall ha rätt att kräva rökningsmöjligheter?

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil