Myndighetsutövning i ett nötskal

A-kassan stoppar utbetalning: Fel färg på bläcket Nästa gång du ska skicka in dokument till någon myndighet, så som a-kassan, se då till att den som skriver under dokumentet använder en blå penna och inte en svart penna. Det är nämligen så att myndighetens system då tolkar det underskrivna dokumentet som en kopia och inte en originalhandling och därmed underkänns det. Detta fick, enligt Aftonbladet, tvåbarnsmamman Zandra Danielsen erfara som blev utan ersättning från a-kassan i tre månader. A-kassan hade meddelat att det arbetsgivarintyg hennes tidigare chef skickade in hade varit felaktiga, varför framgick inte, så Zandra bad hennes tidigare chef att skicka in ett nytt, som inte det heller godkändes. Det var först nu i mitten av januari som hon fick veta varför intygen var felaktiga på grund av att hennes tidigare chef hade undertecknat dem med svart bläck. Så här har ni ett ypperligt exempel på den svenska byråkratin och myndighetsutövning.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil