Lösa busskort hos Jönköpings länstrafik, en möjlig idiotaffär

Jönköpings Länstrafik "Reser du lite då och då är reskassa det smartaste alternativet" kallar Jönköpings Länstrafik sitt reskort som man på förhand laddar på med ett snuskigt högt minibelopp. Minst 300 kronor måste du ladda på kortet varje gång, men det finns ingen övre gräns. Så åker du bara väldigt lite med långt mellan då och då så kan det vara rena rama förlustaffären, speciellt om du flyttar från länet då Jönköpings Länstrafik inte betalar tillbaka restvärdet på kortet. De enda som tjänar på affären är länstrafiken själva som inte bara får in pengar till något konto där det ger ränta utan också på alla ojämna ören som blir på kortet som närapå är omöjligt att åka upp. Jönköpings länstrafik är inte de enda trafikbolaget som kör med samma ojusta villkor, det fullkomligt kryllar av dem men tack och lov har inte alla samma idiotiska minikrav på att du MÅSTE ladda på med MINST 300 kr per gång. Ett annat ojust länstrafikbolag är Värmlandstrafik. Där slipper du förvisso ett lika högt minikrav utan kan, så som hos de flesta andra bolag, ladda på med minst 100 kronor och uppåt men i stället har de en obligatorisk kortavgift som man aldrig kommer ifrån på 25 kronor, pengar man aldrig får tillbaka om man vill lämna tillbaka kortet. Däremot så betalar de tillbaka restvärdet på kortet, med viss motvillighet, och avrundar tvärtemot vad affärerna gör så man förlorar några ören på återbetalningen hur man än gör. Dock återlöser de endast om det är så att man flyttar från länet (så om du inte gör det så ljug för de otrevliga människorna i deras kundcenter). Även Västtrafik kört med ojusta metoder. Har du väl laddat ett kort så sitter pengarna där och måste åkas upp inom 3 år från senaste användningen och/eller laddningstillfället. Däremot den obligatoriska panten kan återbetalas. Men det finns undantag från ovan ojusta bolag. Länstrafiken i Sörmland återbetalar eventuellt restvärde om man inte kan utnyttja det till följd av exempelvis flytt. Det ger vi tummen upp för!

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil