Det brinner hos grannen

Brandrök från lägenheten snett nedanför i samma uppgång.

Brandrök från lägenheten snett nedanför i samma uppgång.

Mina föräldrar är uppe på besök och redan första dagen hamnar vi nästan i händelsernas centrum. Vid ca 9.30 väcks vi av väsen utanför och att en brummande går igång. Samtidigt som mamma tittar ut och ser att brandkåren håller igång så känner jag brandlukten i lägenheten. Panik utbryter och inte blir det bättre av att trapphuset är rökfyllt. Enda utvägen var balkongen. Så på balkongen blev vi stående i dryga timman tills det äntligen kom en polis och brandman och knackade på. Brandmannen tycks ha gjort en snabb okulär titt på två sekunder innan han gick. Polismannen stannade dock kvar och tog vittnesuppgifter, dock hade han närapå ingen annan information att dela med sig av utan i stället var det var lokala tidning Eskilstuna-Kuriren som, trots sparsamt, upplyste om vad som hänt på både webben och twitter. Jag är starkt kritisk till att ingen försökte ta kontakt med oss och höra om vi mådde bra utan att det skulle dröja dryga timmen innan de kom. Tänk om någon hade använt det sovrummet som är närmast lägenhetsdörren? Så nu står lägenheten på vädring och det gäller bara att hoppas att röklukten försvinner och att inget har blivit förstört. Apropå brand. Dagens situation drar mig till minnes ett avsnitt av den excellenta brittiska komediserien Fawlty Towers, eller Pang i Bygget som den hette på svenska, håll till god; Del 1 av 3 Del 2 av 3 Del 3 av 3

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil