Alexander Lukas bor i Värmland…

Han är numera något äldre och mindre fjädrig och framförallt bär han numera byxor. Henry "Alexander Lukas" Berggren, 77, från Östmark i Värmland har tur utan dess like i spel och har med åren blivit miljonär på det., skriver i dag Aftonbladets nätupplaga. Enligt Berggren själv började det med en tipsvinst våren 1953, på 7 000 kronor (motsvarande 9 400 kr i dagens penningvärde) och fick sin höjdpunkt i våras då han, genom att pricka in sju rätt på Joker, vann tio miljoner. Där i mellan och efteråt har det blivit flera storvinster. Men någon lyx lever dock inte Berggren i, vinsterna har gått till nödvändiga underhåll och storvinsten i våras gick till en begagnad Mercedes, en motorsåg och en ny värmepump. Resterande pengar sitt i tryggt förvar på banken. Han beklagar sig över de tiggarbrev han fått och menar att folk försöker få honom att skänka pengar under falska och oseriösa premisser, dock håller han hårt i sina pengar. Även om Berggren inte behöver några pengar så fortsätter han att lämna in rader på tipset. "Jag vill känna känslan av att vinna och reta folket nere i byn" säger han till Aftonbladet. För att testa Berggrens tur har Aftonbladet införskaffat sex skraplotter som han får skrapa. Det blir vinst på allihopa, men inte mer än kaffepengar.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil