Världens roligaste skämt – är svenskt…

Jörgen Jönsson, 48, från Sjöbo är mannen som tog hem vinsten som världens roligaste skämt åt Sverige. Bland övriga fem i toppen hittar vi i ordningen Finland, Ryssland, Mexiko och USA skriver Aftonbladet idag. Men vinnaren ser sig dock inte som den roligaste, "Nej, det tror jag inte. Några som är riktigt roliga är Robert Gustavsson och Tomas Pettersson" säger han till Aftonbladet. Nedan kan du läsa vinnarskämtet och på Reader's Digest kan du läsa samtliga skämt som deltog i tävlingen.
En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på. Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet. Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa: – Anden landade på min mark och då är den min. Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa : – Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark. Stockholmaren frågade vad det är för något. –Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.” Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter hade han rest sig och ställt sig beredd. Då sa bonden: – Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden.

«

»

2 kommentarer hittills på “Världens roligaste skämt – är svenskt…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Tobias tyckte:
  Den 5 november 2009 kl 23:45

  Jag föredrar den franska. Alla känner ju Morton…

  Kenneth Jansson svarade
  den 6 november 2009 kl 15:03

  De flesta var ju riktigt bra, men kanske gillar folk mer humor där någon fysiskt skadas?

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil