GI-metoden för viktminskning?

Nu i jultider så är det lätt hänt att det fastnar ett gäng extra kilon, här och där, och bär man redan med sig några extra sedan tidigare så blir det en hel del att försöka göra sig av med inför nästa hårs frosseri. Metoder för viktminskning är många, allt från pulver och soppor till dieter och rena bantningar. Bland dessa olika metoder går det trender och en del når kändisstatus så som russin-metoden, som var på tapeten för några år sedan. Andra metoder får en mer seriös framtoning när det förs fram belägg för metoden i form av vetenskapliga studier. Vissa metoder blir folkligt befästa och överallt försöker folk gå ner i vikt med olika pulver, soppor, kolhydrater hit och kolhydrater dit, fett med mera. För några år sedan provade jag GI-metoden som hade blivit vida känd och förespråkad för att inte bara leda till viktnedgång utan också till att bland annat jämna ut blodsocker och bota både det ena å det andra. Det krångliga med GI var att hitta goda recept, speciellt på frukostar, men allt eftersom antalet utgiva böcker samt webbplatser utökades så kunde man snart bygga ihop en god måltidsvecka. Visst var det krångligt att försöka sig på och komponera på egen hand, men man lär sig snart. Tyvärr funkade inte en av metodens "kärnor", att man slipper ifrån suget, och jag började sukta efter flera saker ur livets goda så som snabbmat, godis med mera och efter ett tag började jag sukta efter mer alldagliga ting så som potatis och bröd. Men trots mina återfall och senare att jag gav efter och gav upp så gjorde GI att jag tappade en hel del kilon och i vår ska jag nog ge mig i kast med GI igen. Men i slutändan är det bara en enda sak som fungera - äta mindre och röra mer på sig... Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Etiketter: , , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil