Helgkörning

Då var helgen avklarad, den mesta av tiden har jag spenderat på jobbet och rullat runt i våra tjänstebilar hit och dit kring Bergkullevägen, Skoftebyn och Stubbered. Förutom 9-3:an, som jag skrev kort om häromdagen, har vi också en Opel Astra och Zafira. Samtliga bilar är som dag och natt eftersom de används i olika utsträckningar med allt för många korta tripper med för många gasningar och bromsningar än vad bilarna mår bra av. En bieffekt av att vara leasingbilar med många användare och dessutom är ju som bekant folk sällan vidare rädda om tjänstebilar så våran SAAB ser ut som en riktig krigsveteran. Vidare så är också Astran och 9-3an ombyggda till biogasbilar, medan Zafiran är redan från start biogasbil, vilket också påverkar prestanda, speciellt hos Astran som har väldigt dålig effekt och reaktion vid gasning. Saaben har varit full av tekniska problem ända sedan vi fick den och dessa har, allt eftersom de dykt upp eller återkommit, reparerats och ett tag var den rent av livsfarlig när den helt oväntat bara la av när man var ute och körde med den. Dock har inte det problemet återkommit sedan senaste reparationen. Zafiran då? Ja, växellådan verkar kärva lite, troligen för många hårdhänta bilförare, men annars är den helt ok. God sittkomfort med god rymlighet för ben, bra och mjuk väghållning och dessutom väl generöst bagageutrymme. Det är kul att köra bil.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil