Baskilusker i vattnet

Dricksvatten I torsdags gick kommunen, Eskilstunas Energi och Miljö samt Eskilstuna-Kuriren ut med att dricksvattnet i Norra Eskilstuna innehöll för höga halter av koliforma bakterier, en form av bakterier som normalt återfinns i tarmfloran. Risken finns dock att om dessa bakterier kommer in i färskvattnet kan leda till olika coliutbrott. En form av koliforma bakterier är den "fruktade" Escherichia coli, kort kallad E-coli, som för den som blir smittad kan ha dödlig utgång. Medan EEM försöker klura ut hur dessa koliforma bakterier har kunnat komma in i dricksvattnet så uppmanar dem att koka allt vatten som ska drickas eller användas till matlagning. Detta gäller även det vatten som ska användas till att brygga kaffe. Detta är något som särskild bör beaktas av äldre eller andra som kan ingå i riskgrupper vid smitta av koliforma bakterier. Ta inga risker! Att bli sjuk till följd av någon av alla de koliforma bakterier är inget roligt. Kanske har du någon gång upplevt magsjuka eller kanske blivit matförgiftad? Det är betydligt värre och kan få mycket farliga följder för din hälsa då infektionen sätter sig och kan förstöra urinvägar, blodbanor, hjärnhinnor och tarmar. Befinner du dig i en riskgrupp så kan du dö. Läs igenom vad Livsmedelsverket lämnar för rekommendationer kring det vardagliga så som dusch, disk, tandborstning, städning, vattna blommor med mera liksom matlagning och dryck. Du hittar rekommendationen genom att klicka här.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil