Klimatturné i jetplan

Prins Charles har hamnat i trångmål när han, tillsammans med sin fru och en hel stab, gav sig ut på en turné i Europa för att förespråka vikten av att tänka på vårt klimat och samtidigt också promota den Englands klimatpolitik. Men istället för att resa miljösmart valde man helt sonika att boka ett eget privatplan av modellen Airbus A319, som spottade ut 53 ton koldioxid för turnén, vilket skulle vara 13 gånger mer än om de valt att flyga reguljärt, skriver Svenska Dagbladet. Men Charles är bara en i raden av kända miljöförespråkare som trampat i klaveret sedan miljön blivit modernt samtalsämne. Här hemma i Sverige gjorde Peter Eriksson tabben när han, som språkrör för Miljöpartiet, pratade om hur viktigt det var att vi tänkte på vår miljö och bevarade den för framtiden, när han samtidigt själv kör runt i en stor stadsjeep som spottade ut avgaser. Även Al Gore, som anses vara den som gapar högst om vår miljö har också tabbat till det och fler lär det bli, inte bara från han utan från alla dem som på något sätt varnar för miljöförstörningar med mera och sedan bakom hörnet kastar sin petflaska i naturen eller skvätter ut lite olja i närmsta badvatten. Jag beklagar att jag anklagde det tidigare språkröret Birger Schlaug, men jag skyller ifrån mig på föreläsare som inte har koll.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil