Äldre har rätt till att komma ut i friska luften i Trollhättan

Rätt till att komma ut i friska luften, tack vare Dan Möllengård TTELA skriver idag att omsorgsförvaltningen slog fast i februari och kommunfullmäktige i går, att de som bor på äldreboende ska ha rätt att komma ut i friska luften. "Jag tackar för att gamla får samma rättigheter som våra djur även i Trollhättan – att få komma ut" sade förslagsställaren Dan Möllengård (FP) till tidningen. "I den nya servicedeklarationen för gruppboenden inom äldreomsorgen står att de som vill ska få hjälp med en promenad eller stund utomhus. Önskemålet ska skrivas in i en 'personlig genomförandeplan', och för att utevistelsen inte ska glömmas bort ska ett särskilt biståndsbeslut fattas när pensionären flyttar in" säger han och visst låter det bra. Tyvärr lämnar det klubbade beslutet en ganska stor tolkningsfrihet när det gäller omfattning av beslutet. Jag vet inte hur det har varit de senaste åren i Trollhättan men vad jag vill minnas från tiden jag jobbade så var promenader, eller utomhusvistelse, något som var starkt begränsat för personer boende på äldreboendena. Med det nya beslutet kommer alltså dessa pensionärer ha rätt till, förutsatt att det finns något form av biståndsbeslut, en promenad eller en stund utomhus. Det intressanta är hur frekvensen av denna insats kommer att se ut? De med beslut på insatsen promenad från hemvården har uppskattningsvis i genomsnitt 45 minuter i veckan. Kommer samma att gälla för de boende på äldreboende? Hur kommer ekonomin att påverka i det hela? Vad blir kvalitén på insatsen och hur påverkar insatsen de andra på boendet?

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil