Den nye Barnaby

Morden i Midsomer för 14e säsongen I går hade 14:e säsongen av Morden i Midsomer premiär i brittisk teve. Som bekant valde Tom Barnaby, eller egentligen John Nettles, att pensionera sig efter 14 år och 81 avsnitt. Redan i första avsnittet av säsong 13 fick vi skaffa oss en närmare bekantskap med hans kusin John Barnaby som sedan återvände i slutet av förra säsongen för att definitivt flytta över till Causton CID och ta över som den nye Detective Chief Inspector. Vilket uppenbarligen är till förtret för Toms tidigare assistent Ben Jones, som verkar själv ha velat stiga graderna och dessutom är avundsjuk på sin nye chef. Morden i Midsomer är en av de mest populära engelska deckarsierierna som exporterats till utlandet och att man valde att tillsätta en ny Barnaby, i tomrummet efter Tom, var av med praktiska skäl då serien i viss länder heter Barnaby. Således skulle det skapa förvirring om serien helt plötsligt hette Barnaby och samtidigt saknade någon karaktär med det namnet. Ett alternativ hade ju visserligen kunnat vara att göra som man gjorde med Kommissarie Morse, efter det att Morse själv och också skådespelaren John Thaw dog, att skapa en spin-off med assistenten i huvudrollen istället. John Barnabys första dag är ingen dans på rosor, han hinner inte mer än börja bekanta sig med sitt nya polisdistrikt innan morden rullar in och det är nära på att han själv ska falla offer för mördaren. Ännu har det bara skrapats på ytan men John är en helt annan polis än sin kusin Tom. Han dricker apelsinjuice på puben, åtminstone i tjänst, han kör svensk Volvo, och har bland annan en psykologiexamen. Dessutom har han en hund som närmsta kamrat. Dessutom ger John känslan av att vara en mer diplomatiskt och lugn polis som hellre använder omvänd psykologi än andra medel för att lösa fall. Det ska bli spännande att följa den nye Barnaby. John Barnaby

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil