Det långsamma tåget

X2000 | Foto: Kasper Dudzik Redan på tågstation i Trollhättan började vibbarna komma. Tåget till Göteborg var några minuter sent men anlände faktiskt i tid. Värre blev det med nästa tåg, X2000 mot Stockholm. Först blev avgången uppskjuten några minuter, eftersom ett annat tåg med resenärer söderifrån var försenat, sedan gick det inte fort, eftersom tillgången på spår var få och ett annat tåg längre fram tyvärr inte kunde gasa. Förseningen blev snart längre och längre och slutligen låg vi drygt 30 minuter efter i tidtabellen. Oron var hög i vagnen då många, precis som mig, skulle till anslutande tåg lite var stans längs vägen och tågvärdinnan hade inga svar att ge. Först när tåget stannat på Katrineholms station kunde tågvärdinnan meddela att ersättningsbussar var beställda för de som skulle vidare mot Norrköping, Nyköping, Flen, Eskilstuna, Sala med mera. Ersättningsbussarna var sena, den första som kom gick bara till Ny- och Norrköping, men när väl den andre kom så kunde resten av oss resenärer ta oss vidare. 14.45 var jag framme i Eskilstuna, nästan en timme försenad. Det var synd att det inte var med några resenärer till Flen, eller att trafiken hade varit tätare, för hade ersättningsbussen kommit in bara några minuter senare så hade SJ ersatt hela biljettkostnaden, nu får jag "nöja mig" med "bara" hälften. Det visade sig också att Katrineholm är kändistätt. Hela två stycken såg jag. Det var den numera internationellt kände Johan Kylén, som spelade Jan Bublanski i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi, och så en kändis, som jag inte riktigt kunde placera men han har varit aktiv som musikartist.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil