Snart dags att smygstarta med examensarbetet?

Om mindre än ett år drar allvaret igång - geniknölarna skall gnuggas och folk trakasseras - då börjar examensarbetet. Jag har alltid haft svårt för det där med att välja ämne - vad jag vill skriva om - men när väl ett ämne är valt så brukar det i princip gå av bara farten. Därför vill jag börja lite smått redan nu så att man inte sitter där sen, desperat, och försöker komma på ämne i sista minuten. Har jag därför väl ämnet klart för mig, när höstterminen börjar, så underlättar det flera gånger om. Så som det ser ut nu så tänker jag och min klasskamrat Örjan "Heman Hunter" skriva ihop. Eftersom vi båda har en bakgrund i hemvården och intresse för biståndshandläggning så är det också där vi vill lägga fokus. Men ämnet är lika brett som Förenta staterna och det finns mängder av intressanta och tänkbara infallsvinklar, men för att inte riskera att examensarbetet blir för brett och för ytligt måste vi nischa till oss något förbannat och omvandla vårt arbete till något som är lika smalt som the state of new hampshire och lika djupt som underskottet för den isländska staten. Givetvis måste vi också ta hänsyn till tidigare forskning, det vore ju idiotiskt att uppfinna hjulet en gång till, även om den i vår tappning skulle få supercoola fälgar. Några intressanta utannonserade ex-jobb finns inte, åtminstone inget inom social omsorg sfären, och när man kikar igenom kunskapsöversikter kopplade till social omsorg så hittar jag inga intressanta kunskapsluckor att spinna vidare på. Dessutom vill man ju inte utsätta sig för risken att min ide redan nu är i bearbetning hos någon annan och helt plötsligt släpper någon ett examensarbete eller avhandling, som påminner om vårt ämne, typ strax innan vi ska börja med vårat, eller i värsta fall medan vi håller på. Så Heman Hunter, ta hammaren, klappa till dig själv, och försök hitta på ett ämne, jag gör det samma så får vi se om vi kan få till något. Har vi ämnesval och en bra utgångspunkt klart tills vi ska gå på praktik så vore det ju kanonbra.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil