Det blåser medvind…

Fildelare i Sverige jublar säkert högt idag sedan Hovrätten upphävt Tingsrättens dom att bredbandsbolaget Ephome var tvungen att lämna ut uppgifter om ip-nummer till fem bokförlag, skriver Aftonbladet i sin nätupplaga idag. Även om Hovrätten var oeniga, med röstsiffrorna 2 -2, där slutligen ordförandets röst avgjorde, så är frågan viktig. Grunden i friandet ligger i att bevisningen ansåg som svag och att de filer, som fanns på servern, inte ansågs som tillgänglig för allmänheten, då det krävdes inloggningsuppgifter för att ta del av dem och att de därmed bara fanns tillgängligt för en begränsad krets människor. Piratpartiets partiledare, Rick Falkvinge, uttalade sig efter domen, i ett pressmeddelande enligt Expressens nätupplaga, att "tråkigt nog finns det all anledning att lyfta fram de tillfällen då rättssäkerheten fungerar". Enligt Expressen anser Falkvinge "att domen i tingsrätten var rena beställningsjobbet". Nu återstår att se om prövningstillstånd i Högsta domstolen kommer att ges.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil