På anställningsintervju i Jönköping

Äter en japansk dvärgbanan i väntan på bussen hem

Äter en japansk dvärgbanan i väntan på bussen hem

När Jönköpings kommun sökte en vikarierande biståndshandläggare så tvekade jag inte att skicka in en ansökan. Om jag skulle få vikariatet så skulle jag kunna få vara nära min systerson och kunna umgås med honom eller sitta barnvakt när så behovet finns. Det är nervöst att gå på anställningsintervju, det kvittar hur mycket man än tror att man har förberett sig så sitter man ändå där och hakar upp sig på ord, tappar ord, upprepar sig och vet inte var man ska placera blicken när man är nära på omringad av personer. 21 personer hade ansökt om vikariatet men det var bara 3 som valdes ut och kallades till intervju. Samtliga på onsdagen och jag tror att jag var den förste de ringde eftersom jag helt fick fritt välja tid. De som höll i intervjun var enhetschefen för biståndsenhetens målgrupp äldre samt den handläggare som arbetade där vikariatet är. Om jag förstod de rätt så är det på området Österängen-Öxnehaga som är upptagningsområdet (dvs delar av östra Jönköping, utkanterna). Biståndsenheten är helt uppdelad i Jönköping och handläggarna sitter utspridda i sina respektive upptagningsområden. Detta skulle innebära att om jag får vikariatet så kommer vi "bara" att vara två handläggare som sitter tillsammans. Det skulle vara spännande att prova på och jobba i Jönköping för precis som Örebro tillämpar dem lagen om valfrihet, dvs. en tydlig beställare- och utföraremodell där privata aktörer kan bedriva hemtjänst. Helt olikt mot Trollhättan vilket innebär nya sätt att tänka på och helt nya roller och regler mellan den som är beställare, alltså handläggaren, och utföraren, dvs hemtjänsten. Trots nervositeten så upplever jag att intervjun gick bra, så nu är det spännande väntan i två till tre veckor innan jag får besked om vikariatet.

«

»

2 kommentarer hittills på “På anställningsintervju i Jönköping”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Maria Lund tyckte:
  Den 2 juni 2011 kl 21:08

  Håller tummarna för dig!!

  Kenneth svarade
  den 2 juni 2011 kl 21:50

  Tackar!!

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil