Vintertid är svår tid

Vintertid När klockan ringde i morse uppstod en tillfällig förvirring, hade mobilen ställt om sig automatiskt till vintertid eller ej? Efter några minuter kunde jag lugnt konstatera att mobilen faktiskt hade ställt om sig. Det här med vintertid och sommartid är ett dumt påhitt. Någon gång kring sekelskiftet mellan 18- och 1900-talet standardiserades tiderna i olika länder, från att haft olika tider i olika städer till att en enda landstid. 1916 var Sverige, tillsammans med några andra europeiska länder, först ut med att införa sommartid på försök mellan 15 maj och 30 september. Tyvärr blev stämningen hotfull i Sverige när landets bönder protesterade mot dessa nymodigheter så man valde att inte försöka med samma sak igen utan istället dröjde det ända till 1980 innan man återigen införde sommartid i Sverige. 1996 blev sommartid och vintertid standard inom EU. Nu finns det krafter inom EU som vill ta bort sommartid och vintertid eftersom det ställer till det för olika yrkesgrupper, bland annat när det gäller arbetstider och därtill löner. Ett annat problem som uppmärksammats är att våra psyken inte mår bra av tidsomställningen, vintertid blir allt för mörk för oss. Hur det hela slutar återstår att se.

«

»

Etiketter: , , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil