Mina WordPress listor: Plugin

Att WordPress är en fantastisk bloggplattform har jag skrivit tidigare och kommer att skriva igen. Denna gången tänkte jag lista några av de plugin jag använder för att liva upp min blogg. Plugin, eller tillägg/instick som man säger på svenska, är i princip ett tillägg som har någon viss funktion. Ibland är dem dolda och funkar som antispam, räknare med mera och ibland är de synliga och listar kommentarer, bilder, citat med mera. Här nedan följer en lista över de plugin jag använder; 1 About Me widget, lägger till en om mig ruta i din sidopanel, eller på annat ställe du vill ha den på. Småkul för den som vill visa upp vem man är i korta drag. 2 Akismet sägs vara det bästa pluginet för WordPress om man vill stoppa spam. Jag har ännu inte råkat ut för något så kanske funkar den? 3 Broken Link Checker kollar igenom alla dina inlägg och sidor med mera i jakten på länkar och länkar till bilder som inte längre fungerar. 4 cformsII är vad det låter som, ett plugin för att skapa olika formulär med, som exempelvis kontaktformulär, men man kan också välja att den skall sköta kommentarsformulären också. Många inställningar innan man får den att funka, men sedan går den som tåget, ofta försenat med fram kommer man. 5 Countdown Timer möjliggör att lägga till små roliga nedräkningar i exempelvis sidopanelen. Dock lite krångligt att ställa in så att den går efter svensk tid och inget annat. 6 FeedBurner FeedSmith diregerar om all din feedstrafik till FeedBurner och med hjälp av FeedBurner Feed Stats och Feedburner Right Now Stats får du också statestik live på exempelvis hur många som följder dina feeds. 7 Futurama Quotes är för den inbitne Futuramaälskaren som vill ha slumpmässiga citat från både serien och filmerna. För den som gillar att knåpa och koda går det lätt att byta ut Futuramacitaten mot något annat. 8 Google Analytics for WordPress underlättar för dig som använder Google för att hålla koll på antalet besökare. Allt du behöver göra är att mata in din Googlenyckel och så är det klart. 9 Om du vill ge din blogg en egen favicon, favoritikon, så är MaxBlogPress Favicon pluginet för dig. Snabbt och lätt. 10 NextGEN Gallery är ett av de mest populära fotogallerierna för WordPress, krångligt att ställa in och har flera logiska brister i sin uppbyggnad (om man inte tillhör den engelskspråkiga världen) men när man väl fått in allt så är det superlätt att dels smälta in i bloggdesignen och dels få ett avancerat galleri att visa upp för besökare. 11 No Frames ser till så att ingen länkar till din blogg i en frame, skulle det ske så bryter den ur bloggen ur framen. 12 ReplyMe ger ett tillägg till kommentarerna så att ett meddelande skickas ifall någon svarat på en kommentar. Med Subscribe To Comments kan man prenumerera på inlägg och få mejl när någon skriver en kommentar. 13 SexyBookmarks ger en fräsiga "sexy" bokmärken till varje inlägg för den som vill sprida ett inlägg vidare på exempelvis Facebook. 14 SI CAPTCHA är för den som vill ha ytterligare skydd till sina kommentarer eller dyligt, den lägger till en så kallad Captcha-funktion, där en slumpad bild visar text som måste fyllas i en ruta innan man kan skicka in sin kommentar. 15 Similar Posts listar alla inlägg som på något sätt är likvärdigt med aktuellt inlägg. Hur listan ser ut är baserat på vilka taggar som finns i ett inlägg, ju fler likvärdiga, dessto högre rankning. 16 Skype Online Status är för dig som använder skype och vill visa på bloggen när du är online 17 StatPress listar statestik över besökare, vilka sidor de besökt, sökord de använt i Google med mera. Är lika säkert som Homer Simpson som kärnkraftssäkerhetsansvarig. WordPress.com Stats gör ungefär det samma och med samma noggrannhet. 18 Med Theme Tester kan du testa ett tema på din blogg utan att behöva aktivera det och därmed visa upp temat för alla dina besökare. Kan också användas ifall du "säljer" teman och vill visa exempel baserat på din egen bloggs inlägg. 19 TinyMCE Advanced ger din texteditor lite fler möjligheter och dessutom möjligheten att flytta om vilka menyinnehåll du vill ha 20 Har du ett konto på YouTube med massa favoriter? Med TubePress kan du enkelt skapa ett galleri och visa upp alla dina favoriter direkt i din blogg. 21 Med WordPress Database Backup behöver du (nästan) aldrig oroa dig över att du förlorar data ur databasen vid ett haveri, ställ in hur ofta du vill göra backup så skickas det till din mejl. 22 WP Movie Ratings låter dig lägga in en lista över vilka filmer du sett, vilka betyg och omdömen du gett dem samt en länk till antingen IMDB eller valfri sida. Du kan välja att visa listan på en sida eller som widget till exempelvis sidomenyn. 23 Zap_NewWindow gör så att alla länkar som går till en extern sida öppnas i ett nytt fönster. Mycket användbart. Detta var en lista över de plugin jag använder och kan rekommendera vidare.

«

»

Etiketter: , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil