Beskämpa viruset

Antivirusbeskämpning Har antivirusprogrammen blivit bättre eller har virus, trojaner och annan skadlig kod blivit smartare? Att jag undrar är därför att det var väldigt länge sedan, ja så länge sedan att jag glömt bort hur länge sedan det var, som jag fick upp en varning från mitt antivirusprogram om att det har stoppat en otäck virus eller en trojansk häst. Bör jag bli orolig nu? Kanske beror frånvaron av varningar på att jag idag surfar och laddar ner saker med eftertanke och mer försiktighet än vad jag gjorde förr? Denna oaktsamhet har lämnat en bitter eftersmak då antivirusprogram och brandväggar var något som ingen använde, med veckor av hårt arbete borta på ett ögonblick. Men samtidigt är jag glad över att det bara har hänt en endaste gång, att jag har förlorat sparat arbete på datorn, och inte, jämfört med en vän, som vid åtminstone tre tillfällen blev av med allt han sparat på datorn, så som dokument och bilder. En annan vän råkade ut för det där mejlviruset som härjade i början av 2000-talet, om hon öppnade sin mejlklient så bara det ramlade in mejl, tusen och åter tusen mejl och även i andra riktningen hade hennes dator skickat iväg tusen och åter tusen mejl till världens alla hörn. Att välja rätt antivirusprogram och komplettera med en brandvägg är ett måste i dagens IT-samhälle. Struntar man i den ene står man ändå där med rumpan bar när de otäcka Hunnerna anfaller och din stad är försvarslöst eller har murar men inga vakter. Marknaden där ute, av antivirusprogram, är stor, en del är bättre och en del är sämre. Sedan finns det ju också oseriösa bluffantivirusprrogram som lovar skydd men istället smittar ner din dator. När man väl har hittat ett antivirusprogram så gäller det att ständigt hålla sig automatiskt uppdaterad, för virus, trojaner och annat sattyg lär sig snabbt, anpassar sig och byter skepnader och vad hjälper det när de letar efter Jack Nickelson som Jokern när det i själva verket är Heath Ledger som spelar honom? Själv använder jag Norman som skydd och känner mig nöjd, även om jag upplevde Norton som säkrare, men å andra sidan gjorde datorn segare. Dock har utvecklingen gått mycket framåt att alla antivirusprogram känns lika tunga och gör datorerna sega så det kanske inte spelar någon roll? En vacker dag kommer det att komma, virus, trojaner och skadlig kod med artificiell intelligens och om vi då inte har antivirusprogram och brandväggar som också är utrustade med artificiell intelligens så blir det som att skydda sig mot den romerska hären med pinnar och blad. Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil