Orka julpynta

I dag är det första advent och den dag då folk rotar fram och hänger upp första omgången av julpynt. Gardiner, elljusstakar, stjärnor, girlanger och blinkande ljus till förbannelse. För vissa har förberedelserna pågått i veckor och nu kan de äntligen tända ljusen och hoppas på att de slår grannarna i år. Jag har inte julpyntat hemma sedan 2007. Orsaken är mycket enkel, pyntandet sker i huvudsak för ens egna skull och jag är inte så noga med det. Därför har pyntandet hemma krympt för varje år till att helt dö ut. Dessutom befinner jag mig hela julen på annan ort. En fördel finns dock med julpyntandet och det är alla ljus som lyser upp mörkret, men för min del går det lika bra med icke juliga ljus. Med julpyntet kommer också oron hos många. Ångest och förskräckelsen. Dels de som lever i ensamhet och inte har någon att dela julens allt med och dels de fattiga som inte har råd att dekorera hemma som så många andra. Även för många barn för julen med sig elände då de kanske saknar familj, lever i en fattig familj, social misär med mera. Kanske handlar det om balans i naturen? Om någon ska trivas bättre måste någon annan trivas sämre? I år har jag dock kommit på världens bästa julklappar till alla i familjen.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil