Going west?

Experterna på resande uppmanar svenska folket att resa till England. Pundet har nått sin lägsta notering på flera år och för den tekniksugne fyndshopparen är bästa läget nu. Kanske ligger det något i vad de säger? Finanskrisens spår syns ännu tydligt i England, mängder av butiker håller fortfarande på, i ren desperation, att rea ut allt de har i förhoppning om att hinna få något över innan de måste stänga. Mina förhoppningar är att finanskrisen leder till att det blir billigare att turista i England. När jag var där sist gång så kostade det skjortan att besöka alla sevärdheter, museer och andra turistfällor. Tack och lov var inträdet gratis till British Museum. För oss turister bjuder ju givetvis England på betydligt mer än museum och liknande. Mycket är faktiskt gratis så som parker, arkitektur, sevärdheter som parlamentet och slotten med mera och så får man ju givetvis inte glömma den brittiska atmosfären. För griniga barn kan man leka "hur många har du sett"-leken där barnen kan räkna antalet rödhåriga britter med utstående framtänder de har sett, eller antalet tiggare som tar upp plats i offentliga miljöer. Garanteras hålla barnen sysselsatta under hela resan. Min bästa upplevelse i England då? Tja, det står och väger mellan besöken i ett av Londons och Yorks kvarter, en plats som kunde varit hämtad ur vilken brittisk stadssåpa som helst. Radhusen, skolan, parken, puben, husen, människorna, det tråkiga vädret och fyllertratten som vankar fram och tillbaka. Det urtypiska brittiska. Det enda som saknades i de båda scenerna var polisen - bobbies - och möjligen lukten av friterad mat.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil