Allsångsfajten…

Det råder allsångsfajt i teven i år, skriver Aftonbladet, men jag trodde att det skulle innebära att både ettans Allsång på Skansen och fyrans Lotta på Liseberg skulle sändas samma dag för maximal konkurens kanalerna emellan. Istället sänds programmen var sin dag, Lotta på måndagar och Anders på tisdagar. Givetvis väcks det stora känslor, inte bara hos tittarna utan också i massmedia, där man fokuserar på att Lotta på Liseberg, som går i reklamkanalen fyran, konstant bryter programmet för reklamavbrott samtidigt som musiken fortsätter att flöda på Liseberg utan att tittarna får se något - om man nu inte har tillgång till Internet där man kan följa hela programmet, även när kamerorna slocknat och gått över till reklam, något som givetvis inte nämns i massmedian. Givetvis nämns inget om Allsång på Skansen som kör över en halvtimme extra (plus uppvärmning/inledning) som aldrig visas i teve, utan också det sänds på nätet, åtminstone den extra halvtimmen. Ytterligare fokus i attackerna ligger i att Lotta på Liseberg är en kombination av de två svenskaste teveidéerna vi har - Allsång och Bingo, och det komersiella bingospelet, som i huvudsak handlar om att all avkastning skall gå till föreningslivet, även om spelet i sig självt är totalt vinstdrivande. Hela denna kommersiella aspekt spyr bloggarna galla över med den fräckhet fyran har att både skaffa reklamintäckter och intäckter från försäljning av bingobrickor samtidigt som de har mage att kräva inträde för att ens få komma in på Liseberg och besöka scenen. Dock vinner Lotta på Liseberg en hel del av att man faktiskt har valt att, till skillnad från Allsång på Skansen, helt strunta i fina VIP-läktare och specialinbjudna gäster på första parkett, istället är det först till kvarn som får de främre raderna - vanliga svenskar på besök, och den ende kände svensk man såg under programmet var en skrattande Skara-Bert som befann sig långt bak i publikhavet och viftade för glatta livet när han insåg att han var i bild. Det jag gillade mest med Lotta på Liseberg var att det faktiskt innehöll betydligt mer allsång än vad konkurenten Allsång på Skansen brukar bjuda på. Dock var själva bingodelen totalt felplacerad och onödig och borde inte varit med, istället borde man bara hållt sig till musiken och färre reklampausar skulle inte skada. Sommaren har börjat!

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil