Dada dada dadaa dadadaaa…

En av tevehistoriens största och populäraste serier är på väg tillbaka, åtminstone om man får tro Expressen. I sin nätupplaga skriver de idag om att det planeras en ny uppföljare till den intrigtäta serien Dallas. Under slutet av 70-talet fram till början av 90-talet lärde sig omkring 350 miljoner människor världen över att både älska och hata de oljerika familjerna i den amerikanska delstaten Texas. Vi fick lära oss att blod faktiskt inte är tjockare än vatten, att karaktärer kan mystiskt försvinna och sedan, flera säsonger senare, plötsligt dyka upp och allt har bara varit en dröm. Serien kom att påverka film- och tevevärlden i generationer. Serien som gjorde sig känd med sina cliffhangers slutade med den största av alla, en deprimerad J.R. som genom form av andlig vandring, likt Ebenezer Scrooge, får besök av ett "spöke" som tar med honom och visar hur allt skulle ha varit om inte J.R. fötts. En utopisk tillvaro för släktena och fylld av sorg avlossas ett skott. Sista scenen visar en skräckslagen Bobby i dörröppningen. Inte långt efter att serien fick sitt slut, i mitten av 90-talet, återvände Dallas med två specialskrivna långfilmer. J.R. lever, intrigerna fortsätter, men på ett nästan surrealistiskt bisarrt sätt tycks det faktiskt på ett lyckligt slut, åtminstone enligt J.R. själv. I den nya serien kommer istället fokus hamna på J.R. och Bobbys barn, John Ross och Christopher Ewing, men vad exakt serien kommer handla om är ännu inte offentliggjort, men med tanke på vad som skedde i filmerna och givetvis hur hela serien sett ut, så kan man ju ana att olja, intriger, snabbar bilar, vackra kvinnor och Dallas kommer vara givna delar.

«

»

2 kommentarer hittills på “Dada dada dadaa dadadaaa…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Sabina tyckte:
  Den 25 oktober 2009 kl 23:01

  Är det ingen som betalar tvlicensen längre. Eller har de inga bra programförslag längre. Tur att det finns en knapp det står off på.

  Kenneth Jansson svarade
  den 25 oktober 2009 kl 23:12

  I USA har de inget som heter tv-licens =)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil