Spänningens tid

För lite över en timme sedan presenterade både Sveriges Television och TV4 sina valundersökningar, Valu. Siffrorna pekar på att varken de rödgröna eller Alliansen får majoritet, däremot får Alliansen flest röster med 49,1% i SVT och 48,2% i TV4. Att ingen av blocken får majoritet kan leda till att Sverigedemokraterna, SD, får rollen som vågmästare och att någon av blocken kan tvingas samarbeta med dem för att få igenom sina beslut. Av erfarenhet vet man att dessa ValU brukar vara ganska korrekta och enbart diffa med några ytterst få procent. Med tanke på hur nära 50%-gränsen båda blocken är och med tanke på att ValU bara är en undersökning så kan alltså det slutgiltiga resultatet bli något helt annat, förhoppningsvis med en majoritet för Alliansen. De nästföljande dagarna kommer att vara ytterst spännande. Någon gång i natt kommer alla röster från vallokalerna vara räknade och sent i morgon, eller på tisdagen, kommer förtidsrösterna att vara inräknade och senast på osndag vet vi hur det verkligen har slutat.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil