Greppar efter halmstrån…

Männen bakom Pirate Bay, som fälldes för medhjälp till brott mot upphovslagen, menade att två av de som dömde dem var skyldiga till jäv då de representerade olika upphovsrättsföreningar. Svea Hovrätt avslog dock deras invändningar om att de skulle vara jäviga genom sitt medlemskap. Däremot är det fastslagit i hovrätten att vara anställd hos Spotify är att vara jävig och därmed förhindras en nämndeman från att döma i målet, skriver Aftonbladet idag. Huruvida det förekommer kamratanda mellan nämndemän och domare och huruvida lobbyverksamheten ter sig låter jag vara osagt, men man kan urskilja vissa mönster i hela Pirate Bay-målet. Det mesta helt klart baserat på okunskap från dömande och åklagande personer utan kännedom om vad Pirate Bay och Torrenttekniken egentligen är. Hela målet visar också vilka maktmedel och inflytande upphovsindustrin förfogar över. Frågor som dyker upp är varför ingen anmäler Google, som gör torrentfiler sökbara i deras sökmotor, SAAB för att de tillverkar bilar som möjliggör att en rad grova brott begås i Sverige, Systembolaget likaså som tillhandahåller varor som uppenbart är inblandade i en majoritet brott i Sverige? Löjligt tänkt? Skillnaderna är inte så stora som man kan tro.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil