Musiktorka

spotifyiphone När jag skaffade min iPhone så ingick ett års fritt Spotify Premium. "Hurra" tänkte jag, eftersom valet av vilken telefon jag bytte till helt berodde på möjligheterna att ha Spotify i mobilen. Sedan flera år tillbaka har jag mer, eller mindre, frekvent använd Spotifys gratisversion, den med reklamavbrott, till att sätta lite musik på tillvaron, oavsett om det handlar om tentaplugg eller ren avkoppling. Och jag jag har alltid varit nöjd för jag har alltid hittat ett bra utbud hos Spotify. Tills nu. Nu när jag äntligen har möjligheten att ta med mig Spotify vart jag än går, ett bibliotek av hundra tusentals och åter hundra tusentals låtar i alla dess former, så har jag drabbats av torka. All den musik jag tidigare älskade är nu bara stum, sönderspelad och urtråkig. Så jag har försökt att hitta ny musik. Oj, va svårt det är. Spotify (i datorn) har en rätt så fantastisk funktion för att bläddra bland de mest populära enskilda låtarna eller albumen just nu, men det är ett sabla bläddrande och väldigt frustrerande då tydligen en majoritet av lyssnare där ute är lika fantastiskt duktiga på att betygsätta musik och framförallt välja musik i Spotify som när det kommer till betygsättande av filmer på IMDb. Listorna toppas av skräp efter skräp efter skräp, även om det då och då dyker upp en å annan bra låt, men som inte faller mig i smaken. Eftersom iPhone saknar FM-radio så har jag helt tappat just radion för att hänga med i musiksvängen, även om jag då och då lyssnar på webbradio. Vilken musik är aktuell just nu och vilken av den aktuella musiken är bra? För en kort tid sedan upptäckte jag serien Glee, efter att min kusin introducerade mig genom att visa upp ett avsnitt med temat Rocky Horror Picture Show, en av mina favoritmusikaler. Frånsett det sockersöta amerikanska idealiserande High School-livet där alla är vackra och allt antingen är alldeles, alldeles underbart eller hjärtskärande tragiskt, så sjunger dem faktiskt riktigt bra, även om jag ibland undrar om det verkligen är dem som sjunger eller ifall de har några popsångare i bakgrunden som sjunger under slavförhållanden. Det bästa med Glee är att de i nästan varje avsnitt har med ett par riktiga klassiker, som jag givetvis snabbt addat till min spellista i Spotify. Men listan växer för långsamt och snart har jag sett alla hittills avsnitt av Glee. Jag är medveten om att musik är som skönhet och konst, det som i den enes ögon är avskyvärt fult är som sockersöt sirap i den andres öron (kinky). Så det är svårt att försöka hitta ny musik genom att googla sig igenom andra människors spellistor eller mina vänners listor (genom Facebook connect). Men jag kämpar vidare.

«

»

Etiketter: , , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil