Inga böcker i år

I dag drar årets upplaga av Bokmässan, i Göteborg, igång. Tusentals yrkesverksamma inom branschen möter tusentals besökare i dagarna tre. Trycket är stort, och blir större för varje år som går, och bokmässan har gått från att vara en ren branschträff till ett helt jippo, som inte enbart innehåller böcker, där "vanligt folk" kan träffa sina författaridoler, och lite annat löst folk, för att få böcker signerade eller enbart se dem live. Men inte för mig, inte i år. Första gången jag besökte bokmässan var år 2000, det var kul att se "kändisarna", få lite böcker signerade och också lyssna när folk talade om lite av varje. 2001 blev det inget besök men sedan 2002 har jag besökt bokmässan varje år, fram tills förra året. Anledningen till att jag avstår är mycket enkelt - snålhet. Att betala en resa till och från Göteborg, från Eskilstuna, och sedan behöva betala för hotellrum eller resa mellan Trollhättan och Göteborg känns dyrt, speciellt med tanke på att jag redan helg efter ska tillbaka till Trollhättan igen för praktiken. Därför känns det inte så lockande att betala mellan 700 - 1000 kr enbart för resa och inträde. Och därför står jag över i år. Det tråkiga blir att jag missar dels möjligheten att köpa lite mer personliga och unika signerade presenter och julklappar och likaså signerade böcker till mig själv. En del går förvisso att ta igen nästa år, andra är unika one time only. Förhoppningsvis slipper jag sådana här problem nästa år när jag hoppas på jobb i Trollhättan eller allra helst i Göteborg. Apropå bokmässan så vill jag dela med mig av ett roligt minne, därifrån, nu minns jag inte om det var förra året, eller året dess innan, men det var i alla fall när serietecknaren Bud Grace (Ernie) gästade mässan och höll en föreläsning om sig själv, sitt liv, tecknandet och Ernie. Något var fel med Bud, antingen hade hand fått i sig för mycket kaffe eller så hade han druckit, eller tagit, något helt annat. Han var upphetsad, virrig, hispig, hade teknikstrul och trillade av scenen. Bud bjöd mycket på sig själv och skämtade bort situationen totalt, men för oss åhörare var det en mycket rolig tillställning.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil