Sverige har fått en ny tronarvinge

Prins Danel, numera också med titeln Pappa, visar hur lång dottern är

Prins Danel, numera också med titeln Pappa, visar hur lång dottern är

Klockan 07.00 steg en uppenbart glad och samtidigt nervös Prins Daniel fram till talarstolen på Karolinska sjukhuset och meddelade inte bara Sverige utan också omvärlden om att det klockan 04.26 har fötts en ny svensk tronarvinge, en liten prinsessa. Prins Daniel kunde inte låta bli att visa hur glad han var och beskriva den magiska känsla varje pappa måste ha upplevt vid födseln. Nu väntar vi med stor spänning på att Sveriges Konung ska meddela vad den nye tronarvingen kommer att heta, vilket kommer att ske i morgon fredag.

Prins Daniel ord-för-ord vid presskonferensen i morse klockan 07.00;

Ja, välkomna hit. Roligt att det är sådant intresse. I morse klockan 4.26 föddes en 51 centimeter lång och 3280 gram tung, väldigt söt prinsessa. Och mina känslor är lite all over the place. När jag gick från rummet låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt, så det var svårt att slita sig. Jag skulle vilja passa på att tacka Lennart Nordström och all personal här på Karolinska för den fantastiska omsorg som vi har fått. Och sedan skulle jag också vilka passa på att tacka alla som under de senaste nio månaderna på ett tydligt sätt har delat vår glädje. Det har vi verkligen uppskattat. Kronprinsessan mår strålande, hon är så lycklig. Allting har gått väldigt bra. Båda lilla dottern och kronprinsessan mår väldigt bra. - Ja, det var ganska nervöst. - Det är klart att det är en ny situation och något som hon aldrig har varit med om tidigare. - Det är alltid förenat med vissa risker när man ska förlösa ett barn. Men det har gått väldigt bra. - Det var speciellt, väldig fint. - Det kommer ni att få veta på konseljen i morgon eller i övermorgon. - Vi får rådfråga Lennart här och se hur det blir. Men det är inte bestämt ännu. - De är väldigt glada. Som alla förstår nu har vi ett väldigt stort behov av att få vara bara vår lilla familj nu och njuta av den här för oss väldigt nya situationen. Ni är väl med på det va, att vi får lite utrymme för att ta vara på det som har hänt - Jag hörde samstämmigheten här.
Klockan 12 firades kronprinsessparets nedkomst, den lille prinsessan, med salut från Skeppsholmen. Här nedan vackert fångat på bild av Olof Lavesson;
“Ett barn är fött!” | Fotograf: Olof Lavesson

“Ett barn är fött!”

På Twitter kom gratulationerna tätt och flera lyckades få till ganska roliga tweets om nedkomsten. Den bästa var nog ändå Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson som skrev "Grattis till lilla prinsessan! Försäkringskassan betalar ut första barnbidraget 20 mars. Läs mer om föräldraförsäkr på forsakringskassan.se".

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil