Sista natten med gänget

sista natten med gänget Så hette en gång en hyfsad amerikansk film med bland annat Richard Dreyfuss i en av huvudrollerna. Men det går att dra paralleller till oss för precis som ungdomarna i filmen, den där sena sommarkvällen 1963, firade sin studentexamen så firar vi social omsorgare vår och för en sista gång träffas alla, äta god mat, skåla och minnas tillbaka över de tre år vi delat tillsammans. Jag skulle vilja beskriva våra tre år tillsammans som en tågresa. När vi påbörjade resan var vi ett fullsatt tåg men under resans gång, för varje station vi stannade vid, klev några av. Vissa av mina medresenärer minns jag knappt medan andra saknar jag väldigt mycket. Och nu när tåget har kommit fram till sin slutstation, där vi som återstår kliver av och skiljs åt olika håll, kommer saknaden att vara stor, då vi aldrig mer kommer att resa allihopa med samma tåg igen. Vissa av oss har anslutande tåg och bussar att passa, andra kommer till fots gå vidare och några kommer att stanna kvar på perrongen och vänta. Exakt var vi tar vägen eller vad vi väntar på får framtiden utvisa. För några av oss kommer den anslutande resan kanske fortsätta länge till. Några kommer säkerligen kliva på samma anslutande tåg eller buss ihop eller tillsammans stanna kvar på perrongen och vänta. När jag lämnar festligheterna i kväll så kommer jag att känna mig precis som David Banner i slutet av teveserien Den otrolige Hulken från 1978–1982:

«

»

2 kommentarer hittills på “Sista natten med gänget”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Paola Drago Monéus tyckte:
  Den 9 juni 2011 kl 13:32

  Vad fint skrivet!

  Jag saknar er redan, dig och det härliga gänget som vi har blivit!
  Men vi kommer ju att hålla kontakt med varandra:-)

  Det kommer att gå bra för dig Kenneth!
  Paola

  Kenneth svarade
  den 9 juni 2011 kl 23:53

  Tackar!
  Det är nu ”tomrummet” uppstår efter att ha spenderat nästan tre år tillsammans. Därför måste vi komma ihåg att efter bästa förmåga fylla igen hålet, eller åtminstone försöka fylla igen det, genom att regelbundet träffas och umgås. After work, fika, eller bara lite ledigt umgås.
  Lycka till!

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil