Angry Birds tar till kamikaze som hämnd

Angry Birds Tanken var att jag skulle skriva en lista över samtliga appar jag har på min iPhone just nu, men jag är inte riktigt klar med det inlägget ännu och jag vill så gärna dela med mig av min absoluta favoritapp just nu - Angry Birds. Grundhandlingen i spelet är mycket enkelt; ondskefulla gröna svin har snott fåglarnas ägg. Fåglarna blir så arga att de tar sig an en vendetta gentemot svinen med kamikaze-metoder. Som spelare gäller det att hjälpa fåglarna genom en rad banor av pusselkaraktär, med ett begränsat antal fåglar skjuta iväg dem med slangbella och träffa rätt och riva ner svinens ställningar och slutligen förinta dem. En procedur som varar genom mängder av banor där svårigheten ökar för varje bana och varje "värld". Spelet släpptes för lite över ett år sedan har sedan dess tagit sig upp på topplistan och är idag, över 50 miljoner nedladdningar senare, varav ca 12 miljoner är via App Store, en riktig framgång, för att inte tala om guldgruva. Spelet är beroendeframkallande, utmanar det strategiska tänkandet och har vuxit till en enorm marknad där liscensering på prylar skänker upphovsmännen ytterligare sköna slantar. Spelet är så framgångsrikt att de släpper en specialutgåva i mars vilken kommer att promotas i ett reklaminslag under amerikanska super bowl, och där är det inte billigt att köpa reklaminslag. Angry Birds framgång har alltså blivit en form av inspirationskälla för andra programmerare av appar och då och då slinker en å annan ny in på topplistan som förstått vilka delar det är som ger framgång och slutligen rikedom. För sina futtiga sju kronor, som spelet kostar att köpa, så får man mycket glädje, men också ilska, som varar länge. Själv har jag kommit knappt halvvägs in i spelet och det finns stunder då jag svurit avsevärt över att jag aldrig lyckas ta mig vidare från en bana. Angry Birds finns att köpa i App Store för bara 7 kr
Skjut i väg din kamikaze-fågel

Skjut i väg din kamikaze-fågel

Det gäller att träffa rätt

Det gäller att träffa rätt

Angry Birds är så beroendeframkallade och framförallt så populärt att en gigantisk marknad har vuxit upp kring det både när det gäller officiella prylar likväl som fan-made. Så avslutningsvis kommer här några exempel;
Angry Birds mjukis

Angry Birds mjukis

Angry Birds cake

Angry Birds cake

Angry Birds lego

Angry Birds lego

För mycket Angry Birds

För mycket Angry Birds

«

»

Etiketter: , ,

2 kommentarer hittills på “Angry Birds tar till kamikaze som hämnd”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Lina tyckte:
  Den 20 februari 2011 kl 09:08

  Vart kan man köpa mjukis djuren?

  Kenneth svarade
  den 20 februari 2011 kl 15:24

  Bland annat på http://shop.angrybirds.com/

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil