Med ett nytt år kommer nya ord

Aftonbladets krönikör Anders Westgårdh lotsar oss läsare igenom några av ordlistans nya ord; Askmoln: När röken skingras blir det allt tydligare att askmolnet var ett ­pr-trick av den amerikanska tobaksindustrin i protest mot den hälsotrend som sprider sig över världen med allt färre rökare som följd. Ipad: En digital rakspegel som även kan användas som till exempel husdjur, valthorn eller mensskydd beroende på vilka program den enskilde användaren valt att installera. Klass 2-varning: Ett normaltillstånd där jordens befolkning måste vara inställd på att vad som helst kan hända när som helst. Bland många råd ingår att aldrig gå till jobbet utan en spade, att packa långkalsonger även för solsemestern och att förankra barn under 50 kilo som man önskar behålla. SJ: Ett lotteri där eventuella vinnare belönas med en resa mellan två svenska orter enligt en förutbestämd tidplan och på en överenskommen komfortnivå. Förlorarna tvingas tillbringa timmar i väntsalar, på perronger eller ombord på de spelpjäser (så kallat tåg) som av slumpen tvingats ”stå över ett slag”. App: Omnämndes redan under tidigt 1900-tal i barnramsan ”App lapp sa att du slapp”, för att avgöra vem som var ball och vem som lika gärna kunde gå hem och lägga sig. Dagens digitala appar bygger ungefärligen på samma principer. Vuvuzela: Ett raffinerat tortyrredskap som utvecklats i sydafrikanska kåkstäder som hämnd för långvarigt förtryck. Vuvuzelan lanserades genom en massiv tv-kampanj sommaren 2010 och fick medelålders vita män jorden över att be om kollektiv förlåtelse.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil