Trollhättan får ny skridskobana – i centrum…

I flera år har man debatterat kring vad man skall göra av den stora oanvända ytan som finns på Drottningtorget, mellan fontänen och torggatan, kiosken och Hemmakväll. 15 x 20 meter stor beräknas banan bli och de fortlöpande underhållen faller på Centrumföreningens lott, med hjälp av stadens idrottsföreningar och reklamfinansiering. Kommunen har gått in med en "liten" engångssumma på 1,2 miljoner, samtidigt som kommunen måste spara in flera miljoner i de kommunala verksamheterna. Banan kommer vara i bruk, om planerna följs, från skyltsöndagen (1:a advent) till sista februari och vara öppen dygnet runt, dock obemannad större delen av tiden. Man undrar hur länge det kommer gå innan klagomålen kommer in, hur banan kommer utnyttjas och ifall den kommer dra till sig ett visst klientel. Givetvis kan det tyckas att det är fel tillfälle att investera i sådant just nu, även om man försvarar det med att det för kommunens del handlar om en engångskostnad. Läs artikeln på ttela.se >

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil