App lapp sa att du slapp!

På Ebbas begäran tänkte jag lägga upp en lista över de appar, till min iPhone, som jag använder mest och som jag tycker att Ebba borde ha i sin iPhone. Följande appar kräver ingen jailbreakad telefon för att fungera, men om man kör med JB så får man ut mer av sin lur, men Ebba är för feg för detta. Några appar kostar en liten slant i App Store, men är ibland värt det.Så här följer listan, utan inbördes ordning; Facebook Namnet säger sig självt. Tyvärr har appen blivit knepig i de senaste uppdateringarna att det är både snabbare och enklare att använda deras mobila version i telefonens webbläsare. Spotify Även där säger namnet allt. Kräver premiumkonto för att fungera. Viktigt att välja offlineläge om man inte vill att det ska ticka iväg en massa datatrafik. Offlinelåtarna tar också upp mycket plats. För den som vill ha gratis alternativ bör kolla in den här listan. Week Calender Perfekta redskapet för att synka iPhonens kalender med med Google Calendar. Håll koll på allt du behöver hålla koll med. Mycket fiffig app. ProCamera En av många fotoappar som finns till iPhone. Finns många som fungerar minst lika bra eller till och med bättre men ProCamera funkar än så länge bra för mina behov. Har en del fin-fina inställningar. För den som vill ge retrokänsla till sina bilder finns det många spännande appar. Angry Bird Ett självklart tidsfördriv. Kan driva vem som helst till vansinne när man sitter med samma bana i en hel vecka utan att klara av den. När man väl lyckas så drivs man till vansinne när man försöker få tre stjärnor på alla banor. tChess Pro Schack är en passion, men det är svårt att hitta bra schackspel till iPhone som lever upp till sina namn. tChess Pro är den bästa jag har hittat hittills. Yatzy Ett klassiskt spel där man spelar mot datorn, tränar hjärncellerna. Är dock sur över att det finns begränsningar i appen när det gäller om man vill spela mot någon kompis. Strategery Klassiskt spel i ny tappning för iPhone. Jag tror dock att det är en bugg i spelet då datorn tycks ha en allt för hög turhalt. Tågtavlan Varje tågpendlares bästa vän. Uppdateras många gånger snabbare än vad SJs tavlor gör. Se när tågen går, vilket spår med mera. Snabbt och enkelt. SMHIs väderapp Vad blir det för väder idag? En evig kamp mellan SMHI och Yr.no om vilken som är bäst, men jag gillar SMHIs bäst. Finns också andra spännande väderappar att prova. Google För den som använder Google och Googles olika tjänster regelbundet så är deras ikon perfekt för att snabbt komma åt allt. TextTV Så gott som samtliga svenska, och en hel del utländska, tv-kanalers text-tv i iPhonen. Praktiskt. Reeder Bästa appen för att hålla reda på alla feeds, eller rss-flöden, som man prenumererar på från olika webbplatser. Kräver att man kopplar till Google Reader. Twitter Jag har fastnat för twitter och använder numera tjänsten regelbundet. Ännu är inte svenskarna riktigt igång där, men mer och mer kommer. Aftonbladet, Expressen, Metro, IDG, MacWorld m.fl. De flesta dagstidningar, olika magasin med flera har sina egna appar. Håll koll på senaste nytt. Hamburgare När suget sätter igång så hittar du närmsta hamburgerrestaurang (Max, McDonalds eller Burger King) med denna app. SVT play, Kanal 5 Play, TV 4 Play, SR Play, RIX FM m.fl. Webb-TV och Webb-Radio i mobilen. Fett najs, men tar datatrafik. Bäst om man har trådlöst nätverk eftersom det går lite segt över 3G-nätet ibland. Kartapp En kartapp är oumbärlig, speciellt när man befinner sig på främmande mark. Hjälper dig att hitta dit du ska, beräknar avstånd och pekar ut var närmsta busshållplats, sevärdheter med mera finns. ContactSync Förlora inga kontakter, synka dem och garantera att de aldrig försvinner. Ett måste! TagUt Var finns närmsta bankomat? Har du tur så hjälper appen dig att hitta. Buggig efter senaste uppdateringarna och appen tror att jag fortfarande befinner mig i Eskilstuna. Awesome Note Koppla till Google Docs och du kan skapa inköpslistor, skriva och redigera dokument, skapa små noteringar och kom-i-håg-lappar. Smart app, men det finns kanske bättre alternativ? WordPress Om man har en egen blogg som drivs antingen av WordPress eller med WordPress så är detta ett självklart val. Efter de senaste uppdateringarna så funkar den faktiskt riktigt bra. BlogPress Alternativet för dig som inte har en WordPress blogg. Appen funkar med WordPress och med de flesta alternativa bloggplattformarna. Snyggare och bättre gränssnitt än WordPress egna app. Articles Kanske en av de bästa apparna för att snabbt, enkelt och snyggt slå upp saker på Wikipedia. Används ofta när diskussioner uppstår om när, var och hur något hände. Sedan finns det massa appar som bara ligger och dräller på iPhonen för att vid några enstaka tillfällen startas upp då de för just det tillfället behövs. Bankapp, busstabeller, receptappar, översättningsappar, analysappar för bloggen, olika butiksappar, ja listan kan göras lång. Nu till frågan, vilka appar använder du oftast? Vilka appar är oumbärliga?

«

»

Etiketter: , , , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil