Gör din plikt, medborgare!

I dag, söndagen den 19 september 2010, är den dagen då du, som svensk medborgare, förväntas göra den plikt och gå ut och rösta, om du nu inte redan förtidsröstat det vill säga. Valet är kanske den viktigaste delen av demokrati, att vi medborgare kan själva välja, utan att någon säger vad vi ska välja för någon, som ska styra Sverige de närmsta fyra åren på kommunal, landstings och riksdagsnivå. Genom att rösta ger vi oss också rätten att få uttrycka oss och tycka till, de som inte går och röstar, inte ens blankt, har ingen rätt att tycka till i efterhand, men ändå sitter dessa hemma i tv-soffan, vid köksbordet, fikabordet, i forum med mera på Internet och tycker till. Jag förtidsröstade tidigare i veckan, jag har sagt mitt om vilka jag tycker ska styra Eskilstunas kommun, Sörmlands landsting och Sverige på Riksdagsnivå de nästföljande fyra åren.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil