Dubbelt upp i pant

Enligt aftonbladet.se så ska panten höjas för första gången på 23 år. En åtgärd för att öka återvinningen. Norden är de bästa länderna i världen när det gäller återvinning och i Sverige återvinns ca 87 % av alla burkar och flaskor, vilket motsvarar närmare 1,5 miljarder burkar och flaskor. Den nya höjningen av panten, som träder i kraft på onsdag, så ökar också värdet på redan icke-pantade burkar, från 50 öre till 1 krona. Det kommer alltså att löna sig att vänta med pantning tills dess, enligt Aftonbladet. När man läste Aftonbladets artikel fick man uppfattningen att den som pantar en 50-öres burk från och med onsdag får 1 krona i stället men enligt e24 är det inte all så utan det man har betalat i pant är det man får tillbaka, alltså ingen värdehöjning. För de som livnär sig på pantning av kasserade pantburkar och pantflaskor eller samlar upp pant för exempelvis klassresor kommer i framtiden få ihop dubbelt så mycket på åtminstone pantburkarna.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil