Dubbelt upp i pant

Enligt aftonbladet.se så ska panten höjas för första gången på 23 år. En åtgärd för att öka återvinningen. Norden är de bästa länderna i världen när det gäller återvinning och i Sverige återvinns ca 87 % av alla burkar och flaskor, vilket motsvarar närmare 1,5 miljarder burkar och flaskor. Den nya höjningen av panten, som träder i kraft på onsdag, så ökar också värdet på redan icke-pantade burkar, från 50 öre till 1 krona. Det kommer alltså att löna sig att vänta med pantning tills dess, enligt Aftonbladet. När man läste Aftonbladets artikel fick man uppfattningen att den som pantar en 50-öres burk från och med onsdag får 1 krona i stället men enligt e24 är det inte all så utan det man har betalat i pant är det man får tillbaka, alltså ingen värdehöjning. För de som livnär sig på pantning av kasserade pantburkar och pantflaskor eller samlar upp pant för exempelvis klassresor kommer i framtiden få ihop dubbelt så mycket på åtminstone pantburkarna.
 • Facebook
 • Twitter
 • Add to favorites
 • RSS
 • Google Reader

«

»

Lämna en kommentar

Min gravatarTips! Visste du att också du kan skaffa en snygg, valfri, bild som syns när du skriver kommentarer på Internet, så som jag har här intill höger? Gå in på Gravatar.com och registrera dig så blir du också en i gänget med egen kommentarsbild.

 1. (måste anges)
 2. (måste anges, kommer inte att publiseras)
 3. (frivilligt)
 4. (måste anges)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Twittrat

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil