All denna spam…

Allt har en baksida, så även Internet och en av dessa är all bombardering av skräpposter, även kallad spam, som i perioden dyker upp i hundratal hos bloggare världen över. Tack och lov så finns det de som arbetar med att bekämpa spam och alla som äger en relativt modern uppdaterad blogg, så som WordPress, kan hitta mängder av små insticksapplikationer  för skydda sig och sin blogg från dessa spammare. Själv använder jag Akismet, skrivet av bland annat skaparen till WordPress Matt Mullenweg, vilket är, anses det, vara marknadens bästa skydd. Och jag måste nog säga att det fungerar riktigt bra. Akismet fungerar i två steg. Programmet har en inbyggd funktion som fungerar ungefär som en grindvakt. När spammet kommer så släpps det inte in och därmed sparar man massa onödiga belastningar på både blogg och server. Tyvärr så lyckas ibland lite spam komma in, men vakterna inne i bloggen lyckas i 99,9% av fallen lokalisera dem och helt enkelt arrestera dem och placera dem i särskilt förvar. Därefter kan administratören lätt gå in och se efter vad det är för spam som lyckats ta sig in, markera den och sedan helt enkelt radera den. Alla spår bortblåsta. Jag är superglad över detta. I min förra bloggplatform, som tyvärr inte blivit uppdaterat på nästan två år, var säkerheten nästan minimal. Grinden var på vid gavel, vakten en 80-årig halvsenil gubbe och alla de vakter som skulle hålla till innanför var sedan länge döda, förvirrade eller sov. Således slank all spam in utan problem och ockuperade plats likt 60-talets husockupanter och skrälade om dittan och dattan. Dock fattar jag inte varför dessa spammare inte kan tillverka spambotar som skickar ut begriplig spam, istället för osammanhängande rappakalja. Jag har länge ställt den frågan men aldrig fått något riktigt svar. Kanske har du ett?

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil