Snart kommer sommaren

Vädergudarna har kört med lite varannan dag väder, de senaste veckorna, ena dagen sommarvarmt andra dagen kallt och regnigt. Men trots det har temperaturen ändå varit behaglig, även när det varit som varmast. För min del får gärna vädergudarna ha det som riktmärke när de senare i sommar ska bestämma hur varmt det ska vara. Med senvåren kommer också, förutom värme, härliga dofter. Syrenerna slog ut i slutet av förra veckan och har under hela denna veckan spridit sin härliga doft över hela området. Jag saknar möjligheten, som jag hade när jag ännu bodde hemma, att kunna gå ut och plocka med mig syrener in. Visserligen finns det andra som bor här i området som ohämmat går ut och plockar till sig syrener, men jag kan inte med det. Likaså den härliga känsla av att besöka Göteborg på vår/sommarkanten och känna syrendofterna sprida sig över stan, utblandat med avgaser och salt. I torsdags var det (nästan) säsongsavslutning i skolan. Det känns sjukt när man tänker efter att vi nu avklarat vårt andra år tillsammans, även om det ännu återstår en hel tentavecka till. Om knappt ett år är vi klara, redo att ta oss an en helt ny del av arbetsmarknaden, även om vissa i klassen redan har tjuvstartat som handläggare och chefer. På tisdag ska några av oss i klassen ses en sista gång, före sommaren, över lite after school. För mig blir det en lätt kväll eftersom jag ska upp och jobba på onsdag morgon, två dagar bredvid så jag är redo sedan när sommarjobbet sätter igång veckan efter midsommar. Nästa helg tänkte jag åka till Trollhättan, lille Theo fyller sitt första år om en vecka så det måste firas, sedan har jag mängder av vänner att besöka, vänner jag inte träffat sedan Gud vet när. Blir nog en tur tillbaka till Trollhättan i augusti också. Får se om det blir något resande i sommar, egentligen sparar jag mig inför min och Tobias tänkta tågluff, som ständigt hamnar ett år framåt i tiden. Han var sugen på en kortare resa till Oslo, så det går säkert att klämma in någon gång i sommar. Vi pratade också om en eventuell biltur kring Mälardalen för att spana in allt sådant som fortfarande var nytt och fräscht under Birger Jarl och Gustav Vasas dagar. Får se om det blir något. Jag ska definitivt ut och resa nästa sommar, fira rejält att jag äntligen tagit min högskoleexamen, visat att jag kan, och bara kasta mig ut i världen, Skåne känns farligt lockande, bo på herrgård och leva herrgårdsliv. Men innan jag når dit så väntar två tentor att bli färdigskrivna, sommarjobb, kurs i professionella möten, praktik och examensarbete. Snabbt gjort.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil