Anders Borg den stollen…

Anders Borg | Fotograf: Carl-Johan Friman

Fotograf: Carl-Johan Friman

IKEA har varit på tapeten det senaste efter det att Uppdrag Granskning bedrev undersökande journalistik, på hög nivå, och avslöjade hur både IKEA och framförallt Ingvar him self genom skatteplanering, tvivelaktiga moraliska handlingar med mera både stoppat undan pengar och medvetet ljuget om både IKEA och Ingvars roll i sin kreation. Tyvärr slog Uppdrag Gransknings inslag tillbaka och det svenska folket vände sig emot både Uppdrag Granskning samt övriga mediers bevakning och beskyllningar gentemot det svenskaste vi har. I dagens nätupplaga av Aftonbladet skriver man att ingen mindre än vår svenska finansminister Anders Borg har uttalat sig om IKEA-uppståndelsen i Uppdrag Granskning. Han säger att "man ska inte bara följa reglerna utan även göra sin plikt mot samhället" på frågan om Ikea bör betala mer skatt i Sverige. Vidare säger han "Det är inte bara en legal utgångspunkt utan också en moralisk utgångspunkt. Vi som samhälle tillhandahåller utbildning, infrastruktur och en lång rad nyttigheter som gör att företagen kan fungera. Då måste det rimligen vara så att företagen som ju också har en social roll och en relation till sina kunder och anställda tar ett ansvar för att betala sina skatter". Anders Borgs kommentar är mycket intressant, för frågan är i vilken egenskap han svarar på den, det lär ju knappast spegla det egna partiets ståndpunkter då det finns de moderater som gör allt för att undkomma skatt. Speciellt då Anders Borg själv anlitat bland annat svart städhjälp och troligen också anlitat en barnflicka svart. Uppdrag Granskning sänds i SVT 1 i kväll klockan 20.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil