Slicka eller banka till bröllopsparet

I juni stundar prinsessbröllop i Sverige, vilket säkert inte gått någon förbi, och för att fira detta så släpper Posten på torsdag särskilda bröllopsfrimärken. Setet består av tre frimärken, i blåa toner, föreställande kronprinsessan Victoria och Daniel, som känns igen från en av alla bilder på paret i samband med tillkännagivandet, kronprinsessans huvudprofil samt kronprinsessparets gemensamma monogram. Gravören Lars Sjööblom, som är veteran när det gäller gravering av frimärken, har graverat efter formgivaren Kristian Möllers skisser. Kronprinsessbröllopet är speciellt på många vis. Hela kronprinsessan Victorias, och hennes syskons, liv är speciella sett ur den svenska monarkins historia. Men i juni, när bröllopet är avklarat och båda har sagt ja så blir Daniel den förste vanlige, icke adlige, svenske mannen i historien som blir prins och hertig.
Då Victoria och Daniel i framtiden är rikets första par blir det första gången sedan Gustav Vasas söners dagar som båda parter i ett regentpar har svenska som modersmål. Det har alltid brutits på andra språk i det svenska hovet, oftast på tyska och danska.
Om detta, och mycket mera, skriver Herman Lindqvist om i sin kolumner om den svenska monarkin.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil