Mord som inkomst

Jan Guillou gick tidigare ut och sa att författare är ett fattigt folk, att de lever på existensminimum och har små marginaler. Detta rimmar ju givetvis med de faktum att de flesta väletablerade författare, så som Guillou själv, tycks ha en och annan rikedom, antingen i lösa pengar och lösören, eller "investerade" i fastigheter och liknande. Arvsstriden om Stieg Larssons pengar och rättigheter fortsätter och nu tänker hans livskamrat Eva Gabrielsson ge ut en bok som bland annat tar upp detta. Stieg Larsson, som ursprungligen var en grävande journalist, hann bara ge ut tre böcker, den så kallade millennium-trilogin,  innan han dog i förtid. Romanerna visade sig inbringa massa pengar som sedan alla vill lägga vantarna på. Trilogin ramlade in med posten igår  så det ska bli spännande att läsa och se om de överhuvudtaget är något att ha. Undra om det finns en viss bitterhet över att en enda författare kan göra så mycket pengar på så få titlar när andra författare måste publicera minst tio gånger fler för att ens komma i närheten?

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil