Halvsen kväll med kafferep

Jag är relativt nyss hemkommen efter en mycket trevlig afton tillsammans med medstudenter, lärare och inbjudna gäster. En fikakväll under informella former för att sitta ned och diskutera det sociala arbetets sfär. Intressanta åsikter och tankar lyftes fram, de inbjudna gästerna, som har bakgrund som chef och politiker inom sociala arbetet och socialnämnden, lyfte fram en hel del intressanta tankar och idéer, blandat med egna erfarenheter efter en lång yrkeskarriär. Det som jag så här i efterhand tänkte på var att det kändes väldigt inriktat mot just den sociala biten där socionomerna kommer arbeta - socialarbetarsidan - och vi social omsorgare, som kommer arbeta som enhetschefer och biståndshandläggare kom lite i skymundan. Men trots det så kändes det ändå väldigt lyckat och jag hoppas på att det blir fler, och framförallt tätare fikakvällar i framtiden, helst varannan till var tredje vecka, med olika teman som belyser någon del av den framtida yrkesroll vi kommer att "kastas in" i. För att kunna vara med och påverka dessa kvällar anmälde jag mitt intresse för att sitta med i gruppen som arbetar med dessa och kanske den vägen få möjligheten att lyfta in saker som jag tycker är intressant och som är intressant för oss inom social omsorg. Intresset var också väldigt svagt för denna kväll. Inbjudan hade gått ut till alla social omsorgs- och socionomklasser men mindre än 30 dök upp. Även från lärarsidan var det lite klent, socionomerna hade fem av sina lärare där medan det från oss social omsorgare bara fanns en enda på plats. Jag tror att en av orsakerna till detta var att det låg väldigt sent, det började först klockan 18, och att vi till nästa gång måste lägga det tidigare på kvällen/eftermiddagen. I övrigt kändes de två timmarna som det varade väldigt bra. Jag måste också tillägga att jag känner mig mycket stolt över mig själv. Under kvällen tog jag inte en enda sötsak till kaffet. Det tycker jag är starkt jobbat. Här kan du läsa en sammanfattning av kvällen på Morsans hemsida »

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil